MaestroPanel projesini tam gaz desteklediğimiz için lütfen bu mesajı objektif olarak yazmadığımı düşünmeyin. Festivalde bulunamadık dolayısıyla Oğuzhan'ın, WHMCS'i kötüleyip kötülemediği hakkında herhangi bir argüman da bulunamam. Yorum yapabileceğim tek nokta; bu durum hakkında olaya yaklaşırken kullanılırken perspektif olabilir.

Öncelikle WHMCS ile MaestroPanel'in aynı segmentte bir yazılım olmadığını iyi anlamak gerektiğini düşünüyorum. Birisi hosting otomasyon yazılımı diğeri hosting kontrol paneli. Dolyasıyla MaestroPanel'in WHMCS tarafında kötü yorum yapmasının (@burti) kimsenin gelir kapsını etkileyeceğini düşünmüyorum. Bu cümlemi de lütfen agresif bir karşı görüş olarak yorumlamayın. Kaldı ki alanında bir çok başarılı arkadaşın da belirttiği üzere; zaten WHMCS'in şuan için iyi bir alternatifi bulunmuyor.

Unutulmaması gereken bir başka nokta; https://www.r10.net/hosting-sikayetle...risimleri.html başlığı altında bir çok hosting firması, WHMCS'in açıkları konusunda mesajlar yazmış hatta bir çok mesaj içeriğinde 'usanmış' olduklarını gözlemleyebilirsiniz.

Yine etkinlikte bulunamadığımız için kesin bir yorum yapamam ancak Oğuzhan'ın (@c1982) söylemek istedikleri yanlış anlaşılmış ya da WHMCS konusunda kendini iyi ifade edememiş olmasının daha yüksek bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Neden böyle düşünüyorum? Çünkü MaestroPanel çatısında ya da katılımında yapılan bir çok etkinlikte, Oğuzhan'ın WHMCS konusunda altını çizmek istediği önemli nokta şuydu: 'MaestroPanel'i geliştirirken özellikle güvenliğe çok önem veriyoruz. Açık olmaması için de azami özen gösteriyoruz ancak her hosting kontrol panelinin, hosting otomasyonu olan iletişiminde sorun yaşanabildiği göz önünde bulundurulduğunda WHMCS'in şu gününe kadar ortaya çıkan orta ve büyük ölçekli açıklarından dolayı bu konuda oldukça zorluk çekiyoruz.'

Sözlerimin kimseyi gücendirmek amacı taşımadığını tekrar belirtmek isterim.

Sevgiyle,
Murat Aybars