Evet dediğiniz gibi örneği çalıştırmayı başardım.
Peki Nodejs de devamla yayın yapmak dediğimiz işlem mantığı settimeout ile veritabanı veri çekme işlemini yenilemek midir acaba.
NodeJS için başka alternatif yollar var mıdır ?
Bir de ek olarak mantık belirli bir saniye sonra kendini tekrar etmek olduğuna göre , ben bunu nodejs kullanmadan da yapabiliyorum. NodeJS 'nin burada bana sağladığı avantajlar nedir acaba.
NodeJS daha hızlı sonuç getirir, veritabanı sunucusuna daha az yükleni, CPU dostudur vs ... gibi diyebilir miyiz.
Hocam bu yeni sistemler (tornado, nodejs vs) cikmadan once dediginiz gibi surekli threadingler calistirarak bkz:
http://www.saltycrane.com/blog/2008/...hread-example/
Sekildeki gibi time.sleepler yada call later fonksiyonlari ile senkronize bir sekilde anlik veri akislari saglanmaya calisilirdi.
Bu eger dediginiz gibi tek bir islem icin kullanilacaksa hic performans kaybi yasamazsiniz bile ancak buyuk sistemlerde async calismak mecburiyettir.
Cunku calistirdiginiz 1 thread bitmeden diger threadlar aktif olmaz. Bu da o makinanin ayni anda 1 islemi yapabilmesi demek. Bundan oturu event-driven protokoller gelistirildi (twisted bu sekilde calisiyor). Siz istek geldikce o isleri verirsiniz makinaya makina o an o isi bitirmis gibi atlar (arkada onun sonucunu dondurur) daha sonra cliente sonucu yollar. Boylece istekler arasinda makina sismez cpu sorunu cook daha istek hacimlerinden sonra gorulur.
Resmi kitaptan bulup attım. Şu resim olayı özetliyor sanırım

Nodejs disinda baska sistemler kullanabileceginiz kendinize ait sunucunuz varsa python ile isinizi goren kodu 10dk da yazabilirim.. Buna js ile client yazarsiniz paketleri alirsiniz