muzafferbilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir muhabeciye danışınız internet sitesi üzerinden elde edilen tüm miktarlar gelir vergisine tabidir sıkıntı yasamayın bir cok örnek var Türkiye de ki reklam firmalarını inceleyin fatura veremezseniz kazancınızın %21 keserler bir arastırın dilerseniz
ayrıca bu tarz konuyu ilk ben actım ondan sonra 10 yakın actılar ama tüm konular r10 tarafından silindi
neyse hayırlı satışlar dilerim
hocam, öncelikle benim sitesine reklam koyduğum arakadaşa fatura kesmemle GVK göre vergi vermem tamemen farklı konular. GVK açık net herkes okuyabilir, tüzel kişliğimiz yoksa hertürlü kazancımız GVK ya tabidir, diğer türlüde kurumlar vergisi var %20. sonuç olarak herkes kendi gelirinden gelir vergisi vermekle yükümlüdür. Burda site seo paketleri satılıyor kdv mi veriyorlar, veya yıllık beyanname veren var mı?... her neyse konu son derece ayrıntılı, çalışacağım arkadaşlar isterse(veya sizinle) zaten detaylıca konuşuruz. ayrıca bu kadar endişe edilecek durum yok.Bilgi güçtür ve bende bu güce sahibim, yaptığım herşey tamamen yasal. yinede tşk ederim.
(not:eğer siz çalıştığınız arkadaşlara, sitelerinden elde edilen geliri verirken vergi ödüyorsanız, paranız boşuna gidiyor. yazık günahtır. Konuyu anlattıklarım ışığında değerlendirin.(muhasebeciniz varsa ya bilgisiz yada ilgisiz) )