resmi hosta çekim imkanı olsa süper olurdu. İlerde o sitelerden resimler bir şekilde kalkınca site berbat hale geliyor. Çektiği resimleri kendi hostumuza da kayıt etme imkanı varsa hemen şimdi alayım
hosta çekmesi güzel olurdu seçtiklerini ekle ekleme gibi
hosta çekebilen versiyonu yapılırsa pm alayım.
İlginiz için teşekkür ederim.
Sizleri kırmayıp, scripti hosta resim çekebilecek hale getirdim
Üstelik hosta çekilen resim dosyası sonraki çekimlerde aynı dosya ismine denk gelmesi halinde silinmeden kalıyor.
Resim dosyaları orjinal isimlerini tutmaktadır.
Demo linkten resimleri aratıp gelen sonuçlardaki resimler üzerine tıklayıp URL'lerine bakarsanız, aradığınız sorgulara ait resimlerin host içindeki WP_images klasörüne download edilmiş olduğunu göreceksiniz...
Şuan demo script, varsayılan olarak hosta resim çekmeye göre ayarlanmıştır. Scripti aldıktan sonra resim indirmeyi aktif hale getirirseniz, sorgu sayısı, resim kalitesi, boyutu vs ye bağlı olarak, resimleri çekme ve aynı anda WP sayfanıza post atma hızınızda düşüş olabilir.
Denemelerimde çok fazla bir düşüş görmedim ancak yüksek çözünürlüklü resimlerde ve yüksek adetli resim istenmesi halinde hızda ciddi düşüşler yaşanabilir. Bu arada script, hem download hem de fazlaca resim araması yapacağından, uzun süren işlemler olacağı için, hostunuzdan php.ini içerisindeki php executation time ayarını uzatmanız gerekebilir. resim download olayı opsiyoneldir isterseniz kapatabilirsiniz de.
Ayrıca google'dan gelen image lerin resim kalitelerini küçük, orta, büyük ve devasal boyut şeklinde seçebileceğiniz şekilde scripte eklemeler yapmaya çalışıyorum.
Ufak tefek bazı eklemeler yapınca kullanıma tamamen hazır hale gelecek...