Öncelikle yazdığın yazı için teşekkürlerimi sunarım Radmin. Bedava yapılan her sistemin cıvkı çıkmaktadır. Dmoz dediğimiz siteye yaklaşık 3 aydır editörlerle birlikte kayıt yollamama rağmen hiçbir şekilde incelenmemiş ve okunmamıştır. Aynı işi yapan başka bir firma dolaylı yollardan eklenmiştir. Bunun gibi bir çok örnekler mevcut. Dmoz gerçekten faydalı bir platform olabilir fakat şuandaki modların el altından parayla bir çok defa iş yaptığına şahit oldum.
Page rank olayına gelince. Yeryüzünde milyonlarca internet kullanıcısının olduğunu var sayarsak bunun %50 si senin kadar bilgili %50si hiç bir bilgiye sahip değil. Belki pagerank 3-4 bir blog sitesi için önemli olmayabilir ama bir alışveriş sitesi için önemli bir önemli bir unsurdur. Tabii illegal yöntemlerle yapılan pagerank kazanma yöntemleri max 3 ayda düzeltilir ve daha sonra alexa amcadan page rank değerinin aynı duruma gelmesi çok zordur. Page rank olayının düşmesini sağlayan 2 işlem vardır. 1) Fake İşlem 2) 301 sayfasıdır. Fake dediğimiz olay illegal yöntemlerle yapmaktır. Örnek > pagerankı yüksek sitelere link yönlendirip zamanla değer kazanmaktır, fakat bu şekilde enfazla 1-2 ay daha sonrasında kesinlikle yakalanır ve bir daha yükselme şansı yoktur. 301 sayfası ile pagerank düşmede şu şekildedir , sitedeki veri tabanını sildiğimizde veya linkleri kaldırdığımızda daha önceki verilerimizin bulunamaması bu sebeple sürekli 301 sayfasına yönlendiğini görünce page rank değerimizi düşürür. Aslında page rank kazanamk çok basittir, Güzel açıklamalar ve özgün içeriklerle bu düzeni aşabiliriz. Yeşil bir kutudan öte prestij olarak görürsek pagerank her site için önemli unsur taşır. Buna örnek olarak şöyle bir detay sunayım. TraBzonspor bir futbol takımıdır ve iki sene ard arda şampıyon olur doğal olarak beş yıl şampıyon olduğunda bir yıldız alır , iki sene şampıyon olmasına rağmen Trabzonspor da hiç yıldız yoktur. Fakat Galatasarayın üç yıldızı vardır ,üç yıldızın forma önünde veridiği görüntü ve güven ön plandadır. Bunun gibi örneklerle kıyaslamak gerekir. Ben reklam verirken page rank ve hitsine ve içeriklerinin doğal olmasına bakarım. Bunlardan bir tanesi eksik ise asla reklam vermem.
Peki reklam verirken nelere dikkat etmeliyiz? Önerebilecek olduğun yerler varmı yanlış bir mesaj olduysa kusura bakmayın. Bu konunun cevabını çok merak ediyorum.