GuNGoRv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@emrah1302; hocam 2 haftalık site için başvuru yapmıştım eksik nelerim var görmek için ancak red cevabında verilen link çalışmıyor neler eksik göremiyorum da ne yapmam lazım ?

Açıkçası bende merak etmeye başladım bu özgünlük olayını. Mesela spor haber sitelerim mevcut x kulübü resmi internet sitesinden açıklama yapıyor bunu illa ki benim haber olarak girmem lazım açıklamaların önüne 150-200 kelimelik haber metni girip altına resmi siteden yapılan açıklamayı giriyorum ancak illa ki bu özgünlüğü götürüyor.
Hocam yeni siteler için başvuru yapmanızı tavsiye etmem. Henüz global aramalarda yeri tam anlamıyla oturmamış site google news editörünün dalgınlığına gelerek kabul görse dahi çok fazla hit almaz.

Herkesin merak ettiği ve anlam veremediği özgünlük konusuna gelince;
Evet haklısınız, mesela Allah korusun van da yaşanan bir trafik kazasında 3 kişi yaralandı ise siz bunu 4 kişi olarak yazamazsınız.

Ama haber saatinde tv yi açtığınızda her kanalda haberleri görürsünüz. Hemen hemen, Hepsi aynı haberleri verir. Fakat kendi sözleriyle... Kendi görüntüleriyle... Kimi zaman kendi kameranı vasıtası ile aldığı görüntü ve ses yayını ile vs....

Arkadaşlar kalıcı, uzun vadeli ve emeklerin boşa gitmemesi için profesyönel bir ekip olmalısınız. Bir holding kurun demiyorum. Fakat sitenize yalnızca sizin sitenize özel haber taşıyan kaynaklarınız olmalı. Günde 50 haber giriyorsanız bunun en az 10 tanesi yalnızca sizin sitenize özel haber/içerik/yazar metinleri/tuhaf resim-video/ vs vs. olmalıdır. İçerik resminin başında size özel olduğunu vurgulamasınız....
Bu ne anlama gelir? Size özel içerik sağlayan ekip olduğunu ispat edersiniz.
Millet deli gibi spam yaparken siz birkaç size özgü içerikle yukarıda kalırsınız.
vs vs vs...

Reklam olarak algılamayın lütfen henüz okumamış arkadaşlar için paylaşıyorum. bir önceki makalem : http://www.emrealbayrak.com.tr/bilis...me-soru-cevap/

bloğum için yeni makalem yolda arkadaşlar. Yakında buradan link paylaşımı yapacağım.