Yorum için teşekkürler ,
Şu ana kadar PHP+Mysql üzerinde Laravel Framework kullanarak ilerledim. Düzenlemiş olduğum bootstrap ile hazırlanmış html yönetim panelimi de sürekli kullanmaktayım.
Soket olayına yabancı olduğum için iki arada kalıyorum
Taksi uygulamasında da bir yönetim paneli olacak , burada da belirli işlemler , ayarlar , taksicilerin gün içerisinde dolaştığı rotalar , raporlar vs.. gibi sayfalar olacak. Bu kısmı Laravel + hazır yönetim panelim + Mysql şeklinde tasarlamayı düşünüyordum
Mobil servis , anlık bilgi transferi konusunda da Node.JS öğrenmek istiyordum.
Şimdi anladığım kadarıyla , Node.JS başlı başına bir server gibi. Veritabanı işlemleri , bağlantılar , diğer işlemler yapılabiliyor ( aynı apache gibi ).
Bu durumda apache ve doğal olarak Laravel'i bir kenara bırakıp , sunucudan apacheyi kaldırarak , tüm işlemleri sadece Node.JS üzerinden mi yapmalıyım acaba.
( Node.JS + MongoDB + Mobil uygulama için veri transfer , soket + bootstrap (html) yönetim paneli )
Yoksa bildiğim gibi apache + MongoDB + Laravel şeklinde devam edip , sadece mobil kısımda anlık veri aktarımı için Node Js yi sunucuya ektsta olarak mı kullanmalıyım.
( Apache + MongoDB + Laravel + bootstrap (html) yönetim paneli || NodeJS + Mobil uygulama için veri transfer , soket)
Yol gösterirseniz sevinirim