NojeJS kesinlikle yarar diye düşünüyorum böyle bi' proje için. Saniye bazlı işlerde sürekli ajax ile falan sorgular yapmak sistemi çok şişirebilir. Ki kullanıcı sayısı arttıkça bu olay daha çabuk patlak verebilir. NodeJs, Socket.io falan kullanabilir, bunları araştırabilirsiniz.
Yorum için teşekkürler... Dünden beri node.js , meteor, firebase, ratchet ... ile alakalı dökümanları inceliyorum .
Şimdi bu Node.js aşağıdaki şemada tam olarak
nerede konumlanması lazım.
Kafamda kurduğum bu şemada yanlışlık var mı
Node JS ile doğrudan mysql sorguları gönderiliyor galiba.
Laravel kullanarak yazmış olduğum bir yönetim panelim var , bundan vazgeçmek istemiyorum. Node JS'yi ya da alternatifleri Laravel ile nasıl bütünleştirebilirim ve taksicilerden gelen , Mysql e kaydettiğim GPS kordinatlarını
olabildiğince eş zamanlı şekilde nasıl mobil kullanıcılara iletebilirim.
1) Burada takıldığım temel nokta aslında şu şekilde , örnek veriyorum 1000 taksi sürücüsü var . Taksiler sürekli hareket halinde ( ve bu hareketleri daha sonradan raporlamak için kaydetmem gerekli ). Yani burada 20 saniyede bir güncelleme yapmak istediğimde 20 saniyede 1000 taksici >>
dakikada 3000 MySql sorgusu yapar. Bu işlemi mysql'i yormadan en hafifi biçimde nasıl yaparım
2) A yolcusu uygulamayı çalıştırdı ve bulunduğu GPS kordinatına göre 3 km yarıçapı içerisinde kalan taksilerin (10 adet ) kordinatları , telefonunda haritada gösterildi.
B yolcusu da farklı bir konumda uygulamayı çalıştırdı ve bulunduğu GPS kordinatına göre 5 km yarıçapı içerisinde kalan taksilerin (20 adet ) kordinatları , telefonunda haritada gösterildi.
Node js vb olmadan ilk gösterimde sorun yok ama bu ekranların
sürekli olabilmesi için node js veya diğerlerini (
meteor, ratchet , firebase.... ) hangi aşamada dahil etmeliyim acaba.
Biraz uzun oldu , kusura bakmayın , kafamdaki sorunu açıkca anlatmaya çalıştım
Okuyan arkadaşların zamanlarından çaldım, haklarını helal etsinler
Bu konuda yardım eden , yol gösteren herkese teşekkürler.