Seolik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır düşündüğüm birşey var hayata geçiremedim daha ancak kafaya koydum yapacam, ancak yapmadan önce buradan sizinde fikrinizi almak istiyorum.

Öncelikle benim ana sitemin domaini : www.anasite.com olduğunu varsayalım.
Paravan sitenin domaini de : www.paravan.com olarak adlandıralım.

ucuzu.com , akakce.com , stilgiyin.com , bukombin.com gibi siteleri bilmeyen yoktur. En az birtanesini herkes biliyordur. Buralarda e-ticaret sitelerinin ürünleri listelenir, ve bir ürüne tıkladığınız da direk ilgili e-ticaret sitesine yönlendirir sizi.
Buradaki mantık gibi opencart ile birtane paravan.com sitemi açacağım ve anadomain.com sitemdeki ürünleri XML ile bu siteye ekleyeceğim. paravan.com siteme korkmadan ve hiç çekinmeden footer backlinktir, wiki , profil backlinktir, tanıtım yazısıdır ne varsa dayıcam belli periyotlarla. Aynen yukarda saydığım sitelerdeki gibi yönlendirme mantığı olacak paravan.com ' da. Ziyaretçi paravan.com da herhangi bir ürünü tıkladığında direk anasite.com ' daki ilgili ürüne yönlenecek. paravan.com da ki Linkler utm_source olarak olacak tabiki. Yani paravan.com dan anasite.com ' a backlink falan vermiş olmayacağız.

Örnek olarak şu sayfaya bakabilirsiniz ve bu sayfadaki ürünlerin e-ticaret sitelerine ne şekilde yönlendiğine bakabilirsiniz : http://www.stilgiyin.com/ayakkabi/topuklu-ayakkabilar

Sormak istediğim sorular ;

1) Bu konuda başarılı olabilir miyim ? Veya bir işe yaramaz mı ?

1) paravan.com ve anasite.com farklı emaillerle google webmaster'a kayıtlı olduğu halde ve paravan.com' dan herhangi bir backlink vs anasite.com a verilmediği takdir de, paravan.com a gelen herhangi bir ceza anasite.com' u etkiler mi ?
Merhaba,

1) Paravan sitelerinize ana siteniz gibi muamele yapmadiginiz takdirde basarili olmaz diye dusunuyorum bahsettiginiz yontem.

Size bir soru sormak istiyorum ana sitenize bahsettiginiz calismalari yaparmisiniz? Cevabiniz evet ise ozaman paravan sitelerinizede boyle bir calisma yapin

hiç çekinmeden footer backlinktir, wiki , profil backlinktir, tanıtım yazısıdır ne varsa dayıcam belli periyotlarla.

Bahsettiginiz utm_source yontemi daha once kullanmadigim icin pek bir bilgi sahibi degilim.

2) Eger herhangi bir link cikisi vs yapilmadigi surece bu ana sitenizi etkilemez. Siz yinede Whois'lardan tutun IP'lere kadar hepsini farkli yapin ki aklinizda hicbir soru isareti kalmasin.

Saygilarimla,