Merhaba,
Yaklaşık 1 yıl önce hiti 800 lere ulaşan bir kadın sitemde forumdan 2 arkadaşla anlaşıldı ve çalışma yaptırıldı. Çalışma sonucunda site google webmaster tollsta spam işleme girdi, linkleri sildim ve googleye başvurdum spam işlemi kalktı. Sitenin infosu hiç kaybolmadı yani sundbox'a tahminimce hiç girmedi site, fakat hiti çok düştü en fazla 60 hit gördü.
O günden sonra özgün makaleler yayınladım hiti 60'ın üzerine çıkmadı. Backlink aldım birşey değişmedi. Sağlam bir arkadaştan seo konusunda destek aldım ama site banamısın demedi. Daha sonraki 6 aylık bölümde siteye botla baya bir içerik çekildi. Ve şu son 1,5-2 aydır hiçbir işlem yapılmıyor.
Site hala 35-60 arası hit alıyor. Facebookta 20k sayfası var.
Sizce 301 yapsam siteyi kurtarabilir miyim. Yada botla çekilen bütün içerikleri silsem, yeniden özgün makaleler girsem ve 301 yapsam bir şey değişir mi? Site PR3 durumda.
Başka önerisi olanda yazarsa sevinirim.
301 neden yapılır?
301 yapılan site tamamen umudun kalmadığı. Sitenin ban yediği , tam spam aldığı, tib cezası ve dmca politikalarında dizinden kalkma gibi durumlarda başvurulacak bir yöntem.
Ama senin çaren var
1. Tamamen özgün çalış.
2. Backlink analizi yaptır bütün linkler webmaster toolsta görünmez iyi bir backlink analizine ihtiyacın var cezadan çıksan bile kelime bazlı olmayan kalitesiz linkler sitene halen zarar verebilir.
3. Botla çektiğin konuları sildikten bir süre sonra tarama hataları verecektir bunu temizle.
4. Sosyal medya çalışmalarına ağırlık ver.
5. Makalelerin için videolar oluştur youtube,dailmontion ve vimeo gibi sitelerde videoları yayınla.
Bir süre sonra farkı görürsün. Yani 301 lik durumda değilsin.