Merhaba
1 ) Açıkçası id çekmek ile hiç uğraşmadım şimdiye dek , id çekmenin mantığı direk "target" kitleye ulaşmak , bu kitleye ulaşıncada gösterim başına tık sayısını artırmak şeklinde .
Facebook reklam algoritması kendini hiç bir zaman zarara uğratmıyor ;
5000 Gösterim aldı reklamınız ve 3 tıklama geldi click maliyeti maliyeti : 0.15 kuruş civarı olur
5000 Gösterim aldı reklamınız ve 20 tıklama geldi click maliyeti : 0.8 kuruş civarı olur .
yani facebook sizin reklamınızı her 1000 kişiye gösterdiğinde aynı parayı alıyor , tıklatmak sizin işiniz . Bunda id çekmek gibi işlemlerden önce iyi optimize edilmiş bi reklam ve "görseller" çok çok önemli .
2 ) Direk böyle bir ilişki kurması pek mümkün değil , ama şu şekilde durumlar her zaman sorun olur .
X reklam hesabından aaa.com şeklinde domaine reklam açılmış sonra bu hesap kapatılmış
Y reklam hesabından aaa.com şekilnde reklam çıkmak sakıncalıdır , hesaplar kesinlikle ilişkilendirilir . Hatta kapatılabilir .
Zaten kural ihlalinden dolayı kapanan hesaplar için söyledim bunu hocam
kendi durumunuz için verdiğiniz örnek varsayımdan ibaret , olmadı diye olmayacağı anlamına gelmiyor kesinlikle ilişkilendiriyor , bu hesap illaki kapatılacak demek değil zaten ordaki cümlemdede yüksek ihtimal yazdım .
Öyle mi pardon o zaman

en azından okuyanlara tecrübe olacak birkaç şey söylemiş oldum ben de..