biz 97.2 milyon paket 59.5 Gbit gördük

R10 cok tehlikeli dikkatli olmak gerekir
Ve arkadaşn söylediği doğru yüzlerce kez atak aldık ama kimse ben denedim yazmadı ben hala daha o boyutta ddos NTPv2 ve diğer flood türlerini deneyen arkadaşları meraktayım
Konuyu yeni gördüm ondan bir saldırı enstantanesini paylaşmak istedim, camfrog bilirsiniz kameralı sohbet programı, orda oda kiralayan birisi paraya kıyıp bizden 10 gbit dedicated port Softlayer lokasyon çok güçlü bir sunucu kiraladı, lakin bir sunucuda 10-20-30 kanal bile açılabilirken o gidip global +18 @dult ve dünya sıralamasında en yüksek kullanıcının girdiği kanalı açtı amacı sadece Bot'un İngilizce olarak benden sunucu kiralayanın reklamlarını otomatik salona yazması ile müşteri çekebileceğini düşünmesiydi. Tabi ben sunucu kiraladıktan sonra müşterime sormama abuse mail gelmedikçe sunucunda ne var hangi site var vs.vs. Ilk saldırı 12 gbit geldi makinede tık yoktu, 2. Ve sonrakilerde bu saldırı boyutu 70 gbit e ulaştı ve makine down oldu.
Kısacası OVH gibi 460 gbit ddos atağa garanti veren DC olmadıkça bu denli büyük saldırıları önleyebilmek için gerek donanımsal cihazların fiyat yüksekliği gerekse donanımsal yazılımların profesyonel yazılım yapanların bile bazı açıklarından dolayı her koruma hatta her DC Softlayer bile kafaya takılırsa dünyaca ünlü hacker gruplarınca down olabilir. Bu işin çözümü malesef ki bulunmamaktadır.
Saldırı önlemek para, saldırı yapabilecek sunucu yahut botnet ağı bulmak para bence saldırı yada koruma işlerini bırakın Cavit gibi veri merkezi olan kişiler önlesin ve bu hizmetten ekmek yesin.