1.Footer Backlink : En etkili backlink türüdür. Genelde kendi alanınızda az sayıda almanız tavsiye edilir.Zararlı backlink algılanmaması için nofollow link etiketi ile kullanmak daha güvenlidir.

2. Tanıtım Yazısı : Tanıtım yazısı backlik çeşitlerinde etki olarak ikinci sırada tanıtım yazısı alacağınız zamana Google index, pagerank değeri,alexa rank ve kendi alanınızda olan sitelerden tavsiye ederim en fazla 3 çıkışı yapın.

3. Paravan Blog : Paravan blog ücretli veya ücretsiz şekilde ana sitenizi destekleyecek bloglardır. Kendi tanıtım yazılarınızı oluşturup bu bloglarda paylaşıyorsunuz.

4.Forum Tanıtım: Tanıtım yazısı gibi farklı tanıtımlar ile eklenmesi tamamen manuel şekilde eklenmesini özen gösterin.Genelde değerli forum sitelerinde tanıtımınızı yapmanız tavsiye edilir.

5 .İmleme : Genelde güncel ve değerli imleme sitelerinden kelime bazlı alınması tavsiye ediyorum bayağı etkili bir çalışma.

6. Sosyal Medya İmlemesi :Face,Twit,Gplus,Friendfeed,İnstagram,Flickr,Pinte rest gibi sosyal sitelerde imleme yapılarak alınan backlinklerdir.

7. Sosyal Paylaşım : Youtube,Dailmontion,Vimeo gibi sosyal video paylaşımı yapıkan sitelerin açıklama ve profilinden alınan backlinklerdir.

8. Toplist, Dizin Ekleme , Firma rehberi : Bu 3 çalışmada da mantık aynıdır sitenin başlığından keywordunuzu geçirip alabilirsiniz.

9. Blog yorum : Genelde nofollow olmasına rağmen bir çok kişi aşırıya kaçıyor ve arama motorları güvenilirlik bakımından az tavsiye ediliyor.

Bunlar genelde tavsiye ettiğim çalışmalar tavsiye etmediklerim.

1. Ziyaretçi defteri - Keyword çıkışı olmuyor
2. Wiki Backlink - Toplu programlar eklendiğinden spam algısı oluşturuyor.
3. Profil backlink - Toplu proglamla eklendiğinden spam algısı oluşturuyor.
4. Web2 backlink : Toplu proglamla genelde yabancı sitelerden eklendiğinden sorun yaşatıyor.