Merhaba arkadaşlar. Okuyucak kişilere kısaca son 2-3 ayımı anlatmak istiyorum.
Ios kursumu bitirdikten sonra bir firmaya girdim. Firma canlı yayın işleri yapan biryerdi, bende anlaştıkları yerel kanalların ios uygulamalarını yapmaktaydım.
İlk başlar güzeldi, yetiştiremedikleri işleri vs yaptım, benden memnunlardı. Ama bir süre sonra ios işi bitti, beni canlı yayın işine katmaya çalıştılar, bende ios'ta ilerlemek istediğimi söyledim. Yinede çıkma vs dediler ama birgün çok güzel bi teklif geldi.
Büyük(!) bir firmadan büyük bir proje için ios developer aranıyordu. Gittim görüşmeye. Patronun yanında 2-3 saatte projeyi bitirdim nerdeyse. Adamla anlaştık. İstediğim rakamdan 500lira daha fazla maaş verdi. Herşey güzeldi. Fakat android developer olarak alınan kişi şirketi ve patronu araştırmış, hem şirketin hem adamın adı dolandırıcılık olayları ile anılıyordu. Çok büyük meblağlarda dolandırıcılıklar hemde.
O adamlada bağlantımızı kestik. Nerdeyse 1,5 aydır işsizim. İlk işyerine girdiğimde,birikmiş paramlada araba aldım kendıme, şimdi işsiz kalınca onunda masrafları can sıkmaya başladı. Aslında masrafı yok ama benzin vs... Biryerden gelmeyınce para sürekli cepten yiyorum.
Freelanca olarak Allah'a şükür iş geliyor ama evde otur otur çok canım sıkılıyor. "Boş adam" gibi hissediyorum kendımı. Görüşmeye çağrıyorlar, "tecrüben yok" diyip geri gönderiyorlar. Aslında App store'da vs referanslarımda var.
Sizce napmalıyım arkadaşlar? İstanbul avrupa yakasındayım, bu sektörün en yaygın oldugu şehirde, son zamanların en çok lazım olan mesleğine sahibim ama evde oturuyorum...