Replika 1.sını note 3 ün gerçek değerleri

Merhaba ben bir tane aldım. Size görüşlerimi paylaşcam.

- Android ayarlardan baktığınızda ram 2 gb gözükmektedir. Ama değil 512 MB ram li hepsi.Bununda 456Mb kullanılabiliyor. Ben birkaç tane inceledim. 1. sınıf dediklerinden bahsediyorum.

- Hafıza ayarldan 12 GB gözüküyor. Ama değil 1.3GB

- CPU 4 çekirdekli gözüküyor. Ama CPU 1.3 MHZ 2 çekirdek.

- Full HD falan hikaye. Bırakın full Hd yi, HD bile değil. Çözünrülük 540x960px

- Bataryada sürekli bir problem var. Sanırım bataryadan değil telefondan. Çünkü 3-4 tane denedim aynı problem. Şöyleki batarya ortalama 1 gün gidiyor. Bekleme süresi çokadaha uzun 3-4 gün gidiyor. Ama %30 dana sonra bataryalar 5 1-2 dk içinde bitiyor. Yani bataryayı %30'a kadar kullanabiliyorsunuz.

- Telefonun en kötü tarafı kamerası. Kamera çok kötü bırakın 13 MP 5MP bile olduğunu sanmıyorum. Kamerayla işiniz varsa almayın. Yani direk kamerasını unutun.

Gelelim iyi taraflarına.
- Hızı gayet iyi. Sıkıntıya sokmuyor. İnternet mesajlaşma programları küçük oyunlar v.s. v.s. gayet hızlı çalışıyor. Büyük oyunlar ram düşüklüğünden dolayı ya açılmıyor yada biraz kasıyor.

- Dokunmatiği gayet iyi hatta normal telefonlar kadar iyi.
- Ekran parlaklığı güzel, orjinali kadar olmasada kafi.
- Dış malzeme gayet iyi, ayırt etmek zor, yanları metal, sağlam kasası var, kalem biraz orjinalden uyduruk gözüküyor. Birde orta tuşu orjinalde biraz daha kabarık.
- Wireless gayet iyi
- Üzerindeki sensörler çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı yok.
- GPS çalıştırmak için başta bir kaç ayar yapmak gerekiyor. Oda çalışıyor.
- Note-3 te gelen diğer aksesuarlar. çoklu pencere, kalem, sbean falan filan hepsi çalışıyor.
- Kulaklık iyi, karşı tarafa ses biraz boğuk gidiyordu başta, onuda enginering modda mikrofon sesini açarak düzelttim. Bu arada telefonu enginering modudan telefonla ilgili her türlü ince ayarı yapabiliyorsunuz.
- 400 TL fiyatı, (ama her yerde aynı değil ben en iyisini 400 'e aldım , 600 e de gördüm ama aldığım kadar kaliteli değildi)

Özet:

Eğer ben sadece telefon olarak kullancam, internete gircem, mesajlaşma programlarını kurcam, bir kaç tanede eğlencelik oyun olsun yeter bana diyorsanız alın derim.

Yok benim için kamera önemli, ram önemli, video önemli, her tür oyunu da oynaya bilmeliyim, kalite istiyorsanız kesin almayın derim.

Siz siz olun iyi düşünün kararınızı öyle verin.