Oruç tutmayacagım ay ne bael şey.O sıcakta oruç mu tutulurmuş.Hem iki yüzlülük,adam 11 ay günah işliyor 1 ay oruç tutuyor sonra ben müslümanım diyor.Hem oruç tutmak fakirleri anlamak ama adam aksama kadar aç kalıyor ibadet etmiyor,sonra ben oruç tuttum diyor.İşte bu yüzden oruç tutmuyorum.La gidin Allah için gidin boş boş çene çalmayın şurada.Yok şu şöyle oruç tutuyor yok bu böyle oruç tutuyor kabul olmazmış.DE ki siz mi iyi bilirsiniz ? Yoksa yaradan Allah mı ? Bakara suresi.
Oruç fakirleri anlamak adına yapılan bir ibadet değildir sadece.Paylaşmayı bilmek,nefse hakim olmak,ibadete yönelmek ve benzeri şeyler için yapılır.Hangi kalın kafa tutturuyorsa sadece fakirleri anlamak için denildiğini anlamıyorum...
11 ay değil ibadet etmemek genelevden çıkmasa ile kulun günahını siz değil Allah bilir.Hem ne diyor Rahman kulumun dağlar kadar günahı olsa bile ben yine de affederim onu.Yeter ki Rahman ve Rahim sıfatı ile siz duanızı eksik etmeyin.Oruç tutmucaksanız da tutmayın.Bunu kimse küçümsemez,hor göremez bunu yapan varsa zaten hayvanın ta kendisidir işte o.Namaz kılmaz iken,zekat vermez iken gel kardeşim iki rekat kıl nasihatında bulunmuyorsa ramazanda la dalkavuk kafirmisin oruç tutmuyor derse ahanda hayvanın insanlaşmış halidir.
Allah tutanlara sabır versin,tutamayan kardeşlerimize de tutanların sevaaplarında nail eylesin.