"Yenilere şüpheci yaklaşır. " olayına kesinlikle katılıyorum hocam gün geçtikçe site yaşı olayının daha daha daha değerlendiğine inanıyorum. "zaten değerliydi orası ayrı bir konu"
Sadece yeni-eski konusu değil, PR4 haber sitem var, yöresel ve size şukadarını söyleyeyim, dürüstlük kadar google'u memnun eden başka bir şey keşfetmedim. Hiç bir link, imleme, blog çalışması yapmadım. Google benim siteyi öyle seviyor ki, bazen girdiğim ulusal haberler bakıyorum haberturk'ü milliyet'i geride bırakmış. Yani bu her zaman olmuyor, (olsa zaten şuan jeep'imle geziyor olurdum

) ama diyebilirim ki 100 haberde 1 yapıyor bunu. Başka sitelere de denk geldim benim gibi.
Geçtiğimiz günlerde de aynı yere çıkan bir yorum yaptım bu bu konu hakkında onu biraz daha geliştireyim. Ben satranç oyununu severim, düşük kaliteli algoritmaya sahip bir kaç satranç oyunum var bilgisayarımda onlarla oynuyorum zaman zaman. (Kimse oynamaya yanaşmıyor. Bende de kabahat var bir insanı 354 kere yenersen, 355'inci kez gel oynayalım dediğinde bunu kabul etmez) Birde yüksek kaliteli algoritması olan bir oyunum var ki, evlere şenlik. Hiç aman vermiyor, 30 hamle zor dayanıyorum çoğu seferinde. Daha hiç yenemedim onu, berabere bile kalamadım. Bilgisayarda kendine karşı oynattım yaklaşık 15-20 kez bir kaç kez kendini bile yendi
Yukarıda "Yap kardeşim birşey olmaz" gibi yorumlar var. Belli ki bir makineyi yanıltabileceklerini sanıyorlar. Onlara tavsiyem söz ettiğim oyunu indirsinler. Satranç oyunlarının algoritmaları öyle çok yüksek bütçelerle hazırlanmıyor. Çoğu bireysel kullanıcıların çalışmaları hatta. Kazayla satrançta (ama iyi bir algoritmada) bilgisayara karşı galibiyet alan olursa yapın kardeşim derim bende. Kaldı ki google hamlelerini de sizinle paylaşmıyor, algoritma güncellemeleri hakkında çok sınırlı bilgi veriyor, forumlarda okuduğumuz çoğu bilginin de hurafe olduğunu acı tecrübelerle öğrendik. Böyle bir makineye karşı zafer kazanabileceğinizi düşünüyorsanız hiç durmayın derim.
SEO çalışmalarının büyük çoğunluğu geçicidir. Siz bir açık bulsanız bile google bunu er yada geç fark eder ve olmamanız gereken yerden sizi indirir. Her zaman diken üstünde olursunuz.
Benim tavsiyem şu, SEO yapacağım diye öldürdüğünüz zamanınızı sitenizi daha faydalı, insanlara bilgi veren, sevilen bir mecra haline getirme konusuna harcayın. Bu işin faydasını öyle 10 günde görmeniz olanaksız, 2 yıl, 3 yıl, 5 yıl. Bunu yapın ama, bir gün mükafatını mutlaka alırsınız.
Saygılar sunuyorum.