Firma ile görüştüm, biz ciddi bir saldırıyı , 120 gb ve üzeri olur ise ciddi algılarız,ve farklı yöntemler geliştiririz dediler.
Hafta içi firewall aktif olacak, ve ilk bana özel pm gönderen arkadaşlara ileteceğim sitenin ismini.
Sonuçları buradan paylaşacağım .
Benim sizlere sormak istediğim, firewall hizmetini aldığım firma , farklı hostingim farklı yerde, hostingim ise paylaşımlı.
Sizce ,siteyi vds tarzı bir makinayamı alim ,sonra shared hostta sorun olmasın ?
Bu konuda sizden fikir istiyorum, birde , test esnasında ,sitede hangi yazılım kurulu olsun ?
wordpressmi , yada basit bir php sitemi ?
Değerli arkadaşım firma 120 gb der ama kapsadığı şeyi belki kendileri bile bilmiyorlardır. Bakın şuanda fransa OVH sunucular 480gbps gibi ciddi bir boyut vaat etsede farklı yazılmış bir script ile 1gbps hat'dan yapılan saldırıyı yiyorlar. Hatta bununla forumdan bir arkadaşımızın fransa ovh Proaktif DDOS korumalı sunucusuna deneme yaparak şok eden sonuçlar elde etmiştik. 120 GBPS koruyoruz derken kapsadığı alanları da dikkate almak lazım. Örneğin UDP ve TCP atakları bir çok protokol ile deneme yapılabilir. Muhtemelen firmanız en çok kullanılan protokolleri engelliyordur ancak cahit beyinde dediği gibi firewall kahin değildir. Ayrıca botnet konusu ddos'dan çok ayrı bir konudur. Real zombi bilgisayarlara sahip 50mbitlik bir botnet bile oldukça tehlikeliyken 120gbit hangi saldırı gelirse gelsin engelleriz dememeli bir firma. Yinede en sağlıklı sonucu açık olarak sunacağınız bir hedef ile alabilirsiniz.