işletim sisteminde disk boş olarak gösteriyor olabilir Vmware disk kalıbını doldur boşalt yapsanız dahi genişletir. Disk kalıbı genişlediği zaman tekrar resize edilemiyor malesef. Vmware bu sorunu yeni sürümde çözeceğini söylemişti yanlız henüz bir icraat yok. Aslında mantık doğru süreklı hesap yapan disk yoğun olur performanslı çalışmaz bu yüzden hesaplama yapmıyor. yanlız en azından Null olmuş blockları reboot yaptıktan sonra tarayıp eklemesi gerekebilir. yakında yeni sürümlerde bunu yaparlar.
Bunun ile ilgili aslında seçimi bize bırakmış. Thick modunu seçtiğimizde o alanın tümünü allocate ediyor ilgili sanal sunucuya. Böylece ileride dedicated üzerinde oluşabilecek olası sorunları engelliyor ve aynı zamanda performans da sağlıyor. Thick sisteminin de iki farklı modu var kendi içinde. Eager ve Zeroed şeklinde (yeni sürümlerdeki özellik). Thin olarak seçersek sizin dediğinizi yapıyor. Gerçek kullanılan alan ne kadarsa o kadar görünüyor. Tüm ayrılan disk alanını allocate etmiyor.
Yalnız benim istediğim ikisi de değil. Benim amacım VMware üzerinden 500 GB olarak verilmiş diski 120'ye düşürmek. Bu alanı ister allocate etsin ister etmesin farketmez, ancak 500 GB'ı 120'ye düşürmek istiyorum.