son 3 hafta köpek egitimi aldık. daha dogrusu almaya çalıştık. tam olarak ne görev veriyorlar köpekle devriyemi atıyoruz. neler yapıyorlar.
Köpeklerle devriye atılır. Hatta biz alayda dalgasını geçerdik köpek askeri gezdiriyor diye

Köpekler Alay için çok çok önemlidir. Başlarına sıkıntı gelmesi durumunda köpeğin sorumlusu olan kişide sıkıntıya girer. Muhafız Taburunun işi genelde Nöbet tutmaktır. Genelde günde 8 saati bulan nöbetler tutulur. Eğitimleri sıkıdır, sürekli eğitim mevcuttur. En rahat tabur Lojistik Destek Komutanlığı'dır.
Alaya ilk girdiğinizde taburlar arası seçmeler olur. Eğer bir mesleğin varsa, Lojistik Destek Komutanlığı'na seçilmeye bak derim.
Alay'ın genel yapısına gelince;
2 Tane Halısaha, 1 Tane Çim Saha vardır. Halısahaları akşam 7 den gece 12-1'e kadar kullanabilirsiniz. Yemekhaneler son derece güzel ve çok büyüktür. 2 katlı yemekhane vardır ve lokantadan farksızdır. 4 Tabur aynı anda yemek yiyebilecek kadar büyüktür. Alay içerisinde Camii vardır. Cumhurbaşkanı genelde Cuma namazlarını bu camiide kılar. Askerler cuma namazına gidebilir. Serbesttir. Cumhurbaşkanı ile omuz omuza namaz kılmıştım ben. Herkesin böyle bir imkanı vardır. Ayrım yoktur.
Koğuşlar 5-6'şar kişiliktir. 24 saat sıcak su vardır. Her koğuşun kendisine ait duşakabini, tuvaleti ve lavabosu vardır. Dolaplar demir değildir. Normal sunta dolaplar vardır. Alayın 10 numara manzarası vardır. Atakule direkt karşındadır.