Kısa bir araştırma yaptım, sonuç alamadım. Aslını isterseniz nasıl arayacağım konusunda da bir fikrim yok. Daha önce verilmişse özür dilerim.
Yeni bir web sitem var, henüz 1 yılı doldurmadı, 8 aylık. Düşük rekabet olan bir kelimede 1'inci sıraya çıkmak niyetindeyim.
İllegal hiç bir yöntem kullanmadım, çok detaylı bir seo çalışması da yapmadım.
Hedef kelimeye yönelik iki makale yazdım, başlıklarında, makalelerin biri 7 diğeri 1'inci sırada çıkıyor şuan. (Farklı varyasyonlar) Bu makalelerden 7'inci sırada olan başlık bölümünde hedef kelimeleri içeriyor. 3 Kelimeli bir başlığı var. XXX YYY ZZZ diyelim, XXX YYY hedef kelime. Hedef kelimedeki sıralaması ise 30.
Diğer makale 1'inci sırada, içeriğinde hedef kelimeyi içeriyor.
Her iki makaleyi de diğer PR4 haber sitemde imledim. Bunun dışında hiç bir çalışma yok, legal veya illegal.
Sorum şu, hedef kelimede web sitem 10 gün içerisinde 30'uncu sıraya kadar geldi ancak;
http://sitedadi.com/makale.html şeklinde.
Yani ilk adım olarak sonuçlarda siteyi çıkartabildim ama makaleye ait url görünüyor. Her iki makale de bu böyle.
Gazeteciyim ve edebiyatım iyidir, makaleleri akıcı, anlaşılır ve hatasız kaleme aldım, oldukça iyi okunma sayısına da ulaştılar ancak, sonuçlarda index'in görünmesini nasıl sağlayacağız? Bu geçici bir durummudur yoksa müdahale etmek gerekirmi?
Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.