future adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Normalde sitelerime gelen hitlerin ne kadar olduğu ve hangi kelimelerden geldiği dışında pek analizlerini incelemem fakat genel olarak incelemek için 1 hafta önce analytics kodu ekledim ve ordan takip ediyordum.

Fakat, gel görün ki ne hikmetse analytics kodu eklediğimden beri 3 siteme webspam uyarısı geldi. Ayrıca, bu sitelerden birisi zaten daha önceden google'dan ceza almış ve hangi ceza olduğunu bilmediğim, cezadan kurtaramadığım halde bugün ona da uyarı geldi. Zaten google'dan hit almıyor.

Emin oldum ki, Analytics verileri ve özellikle hemen çıkma oranlarına göre sitelere webspam uygulanıyor.

Sitelerden birisi 2 yıl, diğeri 1.5 yıl, diğeri ise 6 aylık siteler. 6 aylık olanı uyarı geldikten sonra düzenlemeleri yapıp webspamden çıkardım. 1.5 yıllık olan için de başvurdum. Bu kadar zamandır birşey olmayan sitelere Analytics ekledikten sonra uyarıların gelmesi beni oldukça kuşkulandırdı. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Erdy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buna benzer bir sorun bende de olabilir ama ben spam uyarısı almadım. Onun yerine hitlerimde büyük oranda dalgalanma var ve google da sürekli gerileme var. Bu yönde kesin bir kanı varsa bende kaldırabilirim analytics kodlarını.
Alternatif varmı peki ? Bende kaldırmak istiyorum sitemden, güzel güvenilir bi alternatif varsa eklerseniz sevinirim.