Bu şekilde uğraşacağımıza, direk diski silip, yeni bir disk açıp oraya CentOS kurarız neden taşımaya uğraşalım ki?
Sanırım siz içindeki siteleri taşısak yeterli olduğunu düşündüğünüzden böyle bir çözüm ürettiniz. Bunun yerine şu yapılabilir, şuanki sanal disk sanal sunucu üzerinden bağlantısı kesilir, yeni disk tanımlanır, kurulum ona yapılır, diğer çıkarılan disk tekrar mount edilir ikinci disk olarak, sonra bu disk üzerinden veriler taşınır. Bu şekilde daha basit olur.
Ama yapmaya çalıştığımız bu değil. Sadece site verileri değil, sunucu üzerinde farklı yapılandırmalar ve farklı veriler mevcut. Bunlar taşınamaz. Yani diskin üzerindeki işletim sistemi, yapılandırmalar ve hiç bir şey silinmemesi gerekiyor.
Clone, taşıma vs. biz zaten yapabiliyoruz. Ayrıca Yorumcu Serkan bey ile görüştük, ama çözüm bulamadık onunla da bu konuda.
Ben sizi kesinlikle çok iyi anladım bu noktada bir yanlışlık yok,
sadece daha önceden benzer bir durumda işletim sistemi, yapılandırmalar tüm ayarlarla birlikte centos'da taşıma yapılabileceğine dair Serkan Bey'le bir diyaloğumuz olmuştu, o sebeple bu çözüm yolunu önermiştim
Ek olarak Bir müşterim converter'la taşıma yaptığını belirtmişti daha önceden bu şekilde fakat şahsi olarak ilgili programı hiç test etmedim
Converter için link:
https://www.vmware.com/products/converter/