İngilizce sektöründe olan biri olarak arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum Yemek Sektörü Moda'dan kat ve kat daha iyi bi konu.
Soyle anlatayim. Siteye gore reklam cikartmaktansa reklamin cok oldugu sektorde site acmak para kazanmak icin ilk adim olmali. Sitenize bir kisi geldiginde, sitenizde tam olarak aradigini buldugu zaman o kisi pek reklama tiklamaz. Soyle soyliyim ki, siz bir moda makalesi yazdiysaniz yani siteniz moda uzerinese, o kisi daha cok bir stil, bir elbise vb. birsey arayisi icindedir, yani ucu bir urune gidecektir arayisinin. Iste tam bu noktada reklamalra tiklanma orani giriyor konuya.
Mesela kisi geldi, yaz icin stiller ariyor, bu kisiye gorunen reklamin, aradigi keywordlere bagl olarak cikmasi %99 muhtemel (baska seyler arayip cerezlere gore reklam cikmasini %11 oalrak o yzuden biraktim)
Ama yemek tarifi sitesinde, kisi yemek tarifine bakmaya gelmistir. Icindekielre bakar, hazirlanisina bakar, yemegin resmine bakar. Yani hedefi "content" kismidir, ve siz o kisiye %100 istedigini vermissinizdir. Bu kisinin tiklayacagi tek reklam (ilgi cekmesi acisindan) eger ki yemegin tarifi icerisinde kimyon var ise ve reklamda "en ucuz kimyon bizde!!!" diye birsey cikarsa, belki tiklar ki cikma olasiligi ne durumda malum
Ama modada, dar pantolon acik renkli vb birsey arayinca kisi, sitenize geliyorsa, keywordlerine gore sitenizi bulmsu demektir, haliyle cikacak reklam da bu keywordler ile alakalidir. firmalar yeni kreasyonlarini reklamalr ile tanitirlar (bilmiyorum denk geldigniz mi ama, slider seklidne urunlerin ciktigi adsense reklamalri var) kisinin gozu ister istemez oraya kayar ve "evet bu tarz birsey ariyorum" diyerek reklama tiklamasi (ki reklamlar cogusu unluve bilindik firmalar oluyor tabi ki) , yemek tariflerinde "en ucuz kimyon" reklaminin cikip tiklanmasina gore daha yuksek bir ihtimaldir.
Ayni sayida reklam cikip, ayni sayida tiklaa alindigini kabul etsek dahi, bir icerik yemek malzemesi reklami ile, moda kateogrisine dahil edebielcegimzi bir reklamin tik basi verecegi miktar tabi ki tartisilmaz olacaktir.
Bu anlamda degerlendirildiginde, moda yukaridaki kategorilerin icerisidnen en mantiklisi.
Birde rekbaetten bahsedilmis, soyle birsey var: modada milyonalrca site var da yemek tariflerinde 20-30 tane yok

modada 20 milyon site avrsa, yemek tarifinda 10 milyon olsun, yani rekabet haliyle onda da yuksek, yani onun otekine gore "kolay" denilmesi, birinde 10 saat ugrasirsaniz digerinde 9 saat ugrasmaniz yeter demek gibi birsey
Tabi karar arkadasin, herkesin tercihi de sonucta mantikli bir sebebe dayanir. Fikir olmasi acisindan yazayim dedim, belki gorulmeyen bir bakis acisini da paylasmis olmus oluurm