Kafan biraz karışmış gibi...
"Repo" yazmışsın ama yazdığın metinden o kelimeyi çıkarsam direkt "mevduat"ı anlatıyor.
Bankaya belirli bir süreliğine belirli bir tutarda borç veriyorsun, süre dolunca önceden bankayla uzlaştığın oranda/tutarda bir fazlalıkla beraber verdiğin borcu geri alıyorsun.
Küçük yatırımcının gecelik vadeli mevduat yapması için şu an en cazip (en yüksek faiz veren) Enpara görünüyor. Enpara Finansbank'ın bir kanalı...
Repo ise bambaşka bir şey, gerçekten onu merak eden varsa açıklayabilirim ama bir profesyonel olarak ben bile hayatımda hiç repo yapmamışsam sizin de pek ihtiyacınız olacağını zannetmiyorum açıkçası.
Şöyle; Babam emekli olduğunda elinde 90k civarında emekli parası kalacak. Ee emekli maaşının durumu da belli! Bu parayı, hiçbir korku olmadan aylık bankalara kullandırarak ev kirasını çıkartmak gibi bir niyetimiz var. Ben üniversite de okuyorum ve kardeşimde liseye başlayacağı için 1,5k maaş bu aileye yetmez. Ancak en azından kirayı bu şekilde çıkartabilirsek ve biraz daha para biriktirip ev alabilirsek bizim için çok hoş olacak.