ozanalkancomtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uyar kaldır mantığımı uyguluyorlar hocam yoksa mahkemeye falan mı çıkıyorsunuz? Yoksa direk site mi kapanıyor? Bir de suç unsuru olarak neyi gösteriyorlar haksız kazanç falan mı diyorlar?

En iyisi söylememek hocam
uyarı geliyor. fakat içeriği kaldırsan bile genede siten kapanıyor. açtırmak için bi avukat ordusuna ihtiyacın var.

sana mahkeme açılmıyor. Direk siteye açılıp, keyfe keder siteyi kapatıyorlar.

Beyoğlu mahkemesi bu işlerle ilgileniyor.

Müyap 21.yüzyılda hala screen shot alıp insanları tehtid eden geri zihniyetin eseri bir kurum. Mail atsan bile bir cevap verme kudretinde bulunmazlar.

Kardeşim tamam içeriği kaldırdım e sitemi niye kapatıyorsun.

Madem embed kod kullanmak yasak, youtubede embed'e neden izin veriyorsun.

Burada yazamayacağım şeyler var. kelimeleri ayıklayarak buraya yazıyorum. Ama az çok içimden geçen iyi niyetleri tahmin edebiliyorsundur...

Nasıl bir yönetimdir, nasıl bir telif korumadır belli değil.

Zamanında Ercanın (fizy'nin eski sahibi) sitesinide bunlar kapattı.

Sen git dünyanın en büyük ödüllerinden birisi olan mashable ödülünü alıp ülkeni dünyaya tanıt, sonra ne iş yaptığı belli olmayan bir adam gelip screenshot alıp siteni kapatsın...

Sadece bununla da bitmiyor ki. Zamanında youtube ilk kapatıldığında atatürk bahanesi altında gene teliften dolayı kapattılar. Sonra baktılar youtube telif ödemeyecek gene açtılar (Ulu önderimiz Atatürk'e hakaret videosu hala orada)

Sonra ne oldu?

Gittiler youtubede bir hesap açıp videoları oraya yüklediler. Youtubeden telif hakkı ararken alamayacaklarını anladıklarında reklamlardan yararlandılar. Bununla kalmayıp videolarını kasıtlı olarak embed e açıp kullanan çoğu siteyi yasakladılar.

En son baktığımda da tape skandalları ardından youtube onların hesabını kapatmıştı. Birbiri ile bağlantılı mı bilmiyorum arkasından youtube kapatıldı.

Bu sadece bir örnek olay. İşte tam bu yüzden hiçbir alandanda gelişemiyoruz, büyüyemiyoruz, yetenekli insanlar çıkartamıyoruz.

Benim müzik web sitem webrazzide yayınlanmış, mynet den sponsorluk hazır. Yahu lisanslamak için teklif bile alamadık. Bırak teklifi dönüş bile yapmadılar.

yazılacak çok şey var da, ne dilim ne elim gidiyor yazmaya...