Dün bir müşterimizin wp sitesine anlık 3000 online girişi oldu, normalde 100-200 online ı olan bir site, wp optimize eklentisini kullanıyordu, sunucusuda tarafımdan optimize edilmişti sunucusuda çok güçlü bir sunucu değildi, 3000 online girişi olunca aşırı sql ve php sorgularından dolayı normalde 1 civarı gezen load değerleri 50 ye kadar çıkmıştı site kör topalda olsa açılıyordu ama load değerleri tehlikeli seviyeye ulaşmıştı.

Sunucuyu inceledik akabinde sunucu taraflı pek yapılabilecek birşey olmadığını sorunun script taraflı olduğuna kanaat getirdik ve diğer müşterilerimize olduğu gibi bu olaydada yine wp fastest cache eklentisini önerdim kurulumu hızlıca yaptılar ayarlarınıda ben düzenledim 2-3 dakika sonra load değerleri 3-4 seviyelerine geriledi, cache işlevinin geçerli olmadığı anlık sorgu yapan bir eklentiyide kapattıktan sonra load değerleri 1 altına indi site hızındada gözle görülür bir artış oldu.

Eklenti işini gayet iyi yapıyor, super cache w3 total cache wp optimize gibi aşırı detaylı ve sorunlu eklentilerle zaman kaybetmeye gerek yok.