ukayl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
18-55 ile nekadar zoom yapabilirsin, bana zoom özelliği olan makina lazım hadi bakalım, yoksa 500 liralık bide lens tavsiyesi etme sakın. 3x zoom yapar en fazla ki oda bi halta yaramaz. Nokia 808 bile bundan 10 kat daha iyi resimler çıkararı al buyur kendin incele :
https://www.flickr.com/groups/808pureview/

Bırakın artık şu dslr hastalığını.
DSLR genel olarak daha kaliteli fotoğraf elde etmek ve fotoğrafçılık kurallarını adam gibi yerine getirmek için de kullanılır. Kurallardan kasıt, gerçek anlamda perde yani enstantane kullanmaktır örneğin.

Asıl önemli fark ise, sensör boyutunun iğne ucu olması yerine gerçek film boyutu kadar büyük olmasından kaynaklanır. Bu sayede, 16 megapixel cep telefonu sensörü yerine 12 Mmegapixel SLR sensörü çok daha iyi sonuç verir. Kirlikik noise oluşumu minumumda olur. Pozlema ışık daha büyük yüzeye vurduğu için çok çok iyi sonuç elde etmenizi sağlar.
Yoksa profesyonellerde cep telefonu ile çekebilirdi