Arkadaşlar, öncelikle kısa bilgi vereyim.
3 gün önce hizmetimde 2-3 saatilk bir kesinti oldu ve sonra düzeldi. Bunun sonrasında ise 6-7 saat sonra hostlarımdan birisi "cpu harcıyor" denerek suspend edildi, buraya kadar sorun yok.
Ancak cpu tüketen host açıldığında ayın 8'ine ait bazı veriler kaybolmuştu mysql üzerinden. Varolan veriler gitmişti, bunu da kanıtlayabiliyorum çünkü yine o sunucudan bir kaaç saat önce alınan yedekte o veriler var, ama suspend edilip açıldıktan sonra varolan bazı veriler kayboluyor, ben de bunun üzerine ticket ile destek açıyorum ve imkansız, mümkünsüz, diyerek geçiyorlar. Ben de suspent/aktivasyon ile veri gitmesini saçma buluyorum fakat bu veriler bir şekilde gitmiş ve bu yokolan veri suspend/aktivasyon zamanına denk geliyor. Buraya kadar ilginç şekilde kaybolan veri dışında bir gariplik yok.
Daha sonra karşılıklı olarak normal seviyede bir tartışma yaşıyoruz ve ardından bir günden daha kısa bir süre sonra reseller panelimde ekli olan tüm siteler aniden kapanıyor, reseller WHM panelime giremiyorum hatalı bilgi dediği için.
Daha sonra yine ticket atıyorum, sitelerimi komple mi kapattınız şimdi de vs gibi, aldığım cevap hacklenmişsiniz oluyor. Söylenene göre WHM panelimde bulunan tüm siteler bir hacker tarafından kapatılıyor.
Sorularım ise şunlar;
- WHM panelden ana hosting hesabı kapatılabilir mi? Ben whm'ye bağlı olan ana hesap kapatılamaz diye biliyorum.
- Bir hacker benim ayda bir kez bile girmediğim bir whm reseller panelini nasıl hackler? (resellerımın olduğunu tahmin edip reseller portuna girmeye çalışması, kullanıcı adımı tahmin etmesi, şifremi bir şekilde bulması) ve üstelik ben bu panele belki de bir kaç aydır hiç girmemişken? (trojan vs yemiş olma ihtimalim yok sayılır çünkü whm paneline şu ana kadar virüs bulunmayan windows phone üzerinden başka yerden girmedim)
- Başta bana logların olmadığını söylediler, daha sonra hukuki başvurulardan bahsedince log var ama resmi istek olmadan veremeyiz dediler. Sorum şu, benim olan bir hesaba giriş yapan ip adreslerini istemem için resmi bir girişim gerekli mi? Zaten benim olan bu panele giriş yapan ip leri vermemek için yasal bir engel var mıdır?
Şimdilik merak ettiklerim bunlar, firmayı açıklamıyorum çünkü %100 emin olmadan kimseyi zan altında bırakmak istemem, ama adım gibi eminim ki bu sektöre dair kabiliyetleri çok çok çok düşük... Çocukken reseller alıp hosting satardım 10 yıl kadar önce, bu arkadaşlardan daha kötü değildi hizmetim...