Birkaç gündür sitemde adsense gelirleri dibe vurmuş vaziyette. Adsense raporlarına bakıyorum reklam gösteriminde düşüş yok. Analytics'e bakıyorum hitler aynı. Ama "sayfa to" %3,5'tan %1'in altına düşmüş. Sebebini araştırırken farkettim ki sef ile uzantısını "html" yaptığım sayfalarda reklam bazen çıkıyor, bazen çıkmıyor.
Örneğin index.php olarak girdiğimde sayfada reklamlar görünürken, index.html olarak girdiğimde reklamlar çıkmıyor. Alt linklerde bazen çıkıp, bazen çıkmazken anasayfada (html urlsiyle) hiç bir şekilde çıkmıyor. Kategorilerin sef link yapısı "site.com/kategori/" şeklinde ve kategorilerde bir sorun yok. Sorun sadece "html" uzantısı verilmiş sayfalarda.
'Acaba kodlamada ya da tasarımda mı bir sorun var' dedim, anasayfayı komple silip sadece adsense reklamı ekledim. Aynı şekilde site.com/index.php olarak girdiğimde reklam görünüyor ancak site.com/index.html olarak girdiğimde reklam görünmüyor.
Sitemde herhangi bir kural ihlali de yapmadım. Robots.txt'de de sıkıntı yok. Tüm browserlerda sonuç aynı.
Bu konuda bir fikri olan var mı?