hakanuzun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin verdiğiniz linkte Google özel bir araç hazırlamış, kullanıcı 404 sayfasına girdiğinde;

"Aradığınız içerik silindi ama dilerseniz şu,şu,şu içerikler ilginizi çekebilir!"
@hakanuzun, benim verdiğim kod arama kutusu kodu saçmaladıkca saçmalamışsın
kaynak zaten belli ,..
bulunamayan bir sayfaya 404 yönlendirilmesi yapıldığında yönlenecek 404 sayfanıza arama kutusu kodunu koyarak ziyaretcilerine yardım ediniz. v.s
+ 404 sayfanın 301 ile anasayfaya yönlendirilmesini tasvip etmiyorum.
denediklerimi yazıyorum öle varsayım yapmıyorum.

• Özel 404 sayfanız ne kadar güzel ve yararlı olsa da, muhtemelen Google arama sonuçlarında çıkmasını istemezsiniz. 404 sayfalarının Google'da ve diğer arama motorlarında dizine girmemesi için, olmayan bir sayfa istendiğinde web sunucunuzun gerçek bir 404 HTTP durum kodu görüntülediğinden emin olun.
  • Özel 404 sayfanıza bir arama kutusu yerleştirmek ve kullanıcılara ihtiyaçları olan bilgileri bulmalarına yardımcı olacak yararlı bilgiler sağlamak için 404 widget'ını geliştirme bağlantısını kullanın.
  • bkz: 301 için Google'a sitenizin taşındığını bildirmek için Adres Değişikliği aracını kullanın

Toparlamak gerekirse. 404'lerin kaldırılması 2ay'a kadar sürebiliyor.

• Sitenize uygulanmakta olan işlemleri görüntülemek için Web Yöneticisi Araçları kullanabilirsiniz. Sitenizin durumuyla ilgili yapılan son güncellemelerin bu sayfada ve arama sonuçlarımızda görünmesi biraz zaman alabilir.
  • Sitenizle ilgili uygulanan herhangi bir manuel işlem olmasa da sitenizin sıralamasını veya arama sonuçlarında nasıl göründüğünü etkileyebilecek başka sorunlar olabilir. Google, arama sonuçlarının sıralamasını 200'ün üzerinde farklı algoritmalar kullanarak belirler. Kullanıcılarımıza en iyi sonuçları sunmak amacıyla güncellemeler yaptıkça zaman zaman sıralamada bazı dalgalanmalar olacaktır. Sitenizin sıralaması tespit edilen güvenlik sorunlarına bağlı olarak da değişebilir. Sitenizde saldırı tespit edip etmediğimizi görmek için Güvenlik Sorunları sayfasını kontrol etmenizi öneririz.
  • Kullanıcılarımız için arama sonuçlarının kalitesini korumamıza yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
Google Arama Kalitesi Ekibi