ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Elazığlı168 hocam teşekkürler bir sorum daha var alıntı yapıp rahatsız etmiyim diye açıktan sorayım Takipsizlik neden verilir yani anlamı nedir ? takipsizlik verseydi 5 ayda bir haber çıkarmıydı ? benim arkadaşım adliyede çalışıyor ona söliyim öğrensin ama dilekçe tarihini hatırlamıyorum 20 ile 25 ocak olduğu kesin bu 5 günden birinde gitmiştim onun çok önemi varmı
Dilekçe tarihi çok önemli değil 5 ay geçtiği için tarih verirsen sistemden daha rahat bulurlar diye dedim yoksa isim soyisimde yeterlidir onlar zaten sisteme işlemişlerse akıbeti belli olur. Takipsizlik çıkması savcının bir suç unsuru görmemesi veya yeterli kanıt olmamasından olabilir.

Eğer eksiksiz şekilde ifadenle birlikte kanıtlarınıda sunduysan takipsizlik çıkma ihtimali düşük, sonuçta nitelikli dolandırıcılıktır bu. Takipsizlik çıktığında savcılıktan evine tebligat gelmeli ama tabi postaya falan takılmışta olabilir.

Senle ilgilenen savcı değişmişse dediğim gibi senin suç duyurusu gümbürtüye gitmiş olabilir.

En sağlıklısı savcılıktan öğrenmek.