JoEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı bilgilerde kaynak belirtmemişsin ama analizin güzel. Gayette elle tutulabilir olmuş. İnşallah durumu lehimize çevirmeyi başarabiliriz.
Evet kusra bakma şimdi araştırıp ekledim kaynakları.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0s...p%C4%B1s%C4%B1

http://www.taraf.com.tr/haber-isid-k...-kalma-148249/

Diğer merak ettiğin bir konu varsa kaynak bulup ekliyim üstad.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:40:18 -->-> Daha önceki mesaj 00:27:50 --

GrafiKod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi bunlar İslamcılar. Irak'ı ele geçirirlerse, İslami politakalarını sert olarak kullanacaklar ki akıllara hemen ülkede üniter bir otorite geliyor. Yani herhangi bölücü unsuru yoketmek!

Şimdi sorum şu, eğer böyle birşey olursa
  • IŞİD pkk ile savaşır mı ?
  • IŞİD bölgede etnik temizlik uygular mı ?
  • IŞİD'in Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkileri ne olur ?

Bende tam anlayamadım. Haberlerden böyle okudum, birde misak-ı milli sınırları içerisinde musul ve kerkük. Yapılan anlaşmaya göre oralarda hak iddia edebilirmişiz zira yapılan anlaşmada istikrar sağlanamazsa, Türkiye hak iddia edebilir gibi bir madde varmış.

Ayrıca başkonsolosumuz ve tır şoförlerimiz rehin alınmış. Fidye istedikleri yazıyordu.

Lütfen cevaplarda siyasi mesaj yazmayın. Ben sadece basit bir soru sordum.Hangi devletin/hükümetin ne yapacağını bilmek istemiyorum. [3. soru'da direkt olarak devletimizin ismini yazdım. Yani bize zararı olur mu ülkede kargaşa çıkarırlar mı, sınıra tacizler olur mu onu bilmek istedim.]

Işid ( Irak Şam İslam Devleti açılımı)

Işid pkk ile bildiğim kadarıyla sıcak temas kurmadı çünkü bulunduğu bölgeler biraz farklı. Ama denk gelirlerse kesinlikle savaşacaklardır. Çünkü hayat görüşleri çok farklı bu grup aynı mezhepten olmayan müslümanları dahi gözünü kırpmadan öldürüyor. İslam ile alakası olmayan pkk onlar için tam bir hedef.

Işid pkk ile değil ama pyd ile (Suriye'nin pkk kolu) yoğun bir şekilde savaşıyor.

Işid tek bir milletten oluşmuyor, yani etnik temizlik yapmayacaktır. Ama bölgede sunni haricinde kimseyi yaşatmama gayretinde olacaklardır.

Türkiye işid arasında aslında düne kadar dolaylı bir iş birliği vardı. Pyd ile giriştikleri savaştan ötürü. Ama bir kaç gün önce terörist grup listemize girince, bize karşı kinleri var. Ama rehinelerimize birşey yapabileceklerini sanmıyorum. Sadece pazarlık yapmak isteyeceklerdir. Nedir mesela bu bölgelerde barzaniyi yada bağdatı tanıma bizi muhattap al deiyeceklerdir.