Her şey para ileyse; senin bedelin ne kadar? Özgürlüğünü satar mısın? Sen özgürlüğünü satarsan parayı nasıl kullanacaksın.
Paranın önemine vurgu yapmak başkadır ancak son zamanlarda bir ikileme düştü insanlar. Para mı aşkmı, paramı sağlık mı, para mı huzur mu
Bir kere kıyaslamayı doğru yapamıyoruz, mantıklı değil.
Bakın birisi şöyle yorum yapmıştı;
"Bütün problemlerinizi bir gözden geçirin.sağlık dışında kaç tanesi 200 milyar dolara çözülmez .?"
Bir neticeye bu şekilde varabileceğini sanması ne derece doğru.
9999999999999999 milyar dolara sahip olsanda ölümü yenemezsin.
O halde paranın benim için hiç kıymeti yoktur diyede düşünebilirim lakin pek mantıklı olmaz.
Para zaten araç değilde amaç olarak görüldüğü için sistem paranın kölesi haline gelmiş. Yani bizler tek sonuç olarak para her şeydir demeye devam ettiğimiz sürece paranın kölesi olmaya devam edeceğiz.
Mutluluk her şey mi? Benim mutluluğumu kaça satın alabilirsin, benden. Satar mıyım?
Göreceli olsada satanlar var değil mi, ve giderek çığ gibi bu sayı artmakta. Adam böbreğini satıyor!
Anlayacağın para hiçbir şeydir, onu gözümüzde ne kadar büyütürsek okadar da kölesi oluruz.
Sonuç olarak inancıma göre eğer para vazgeçilmez bir unsur olsaydı, eminim gökten yağmur değilde para yağardı. Ancak su paradan daha değerli.
Sizin yazdıklarınız yanlış değil ama düzen maalesef insana öncelikli kıymeti vermiyor, daha çok para kazanmak yerine sistemin yanlışlıklarını yada daha iyi nasıl olabileceğini tartışsaydık bu çıkmaza girmezdik. Parayı elinde tutanlar kendilerine köle arıyorlar kimseninde 200 milyar doları olmayacağına göre hizmet etmek kaçınılmaz olacaktır.
Bana ise hiç paradan bahsetme, sevgisini para ile satan insanları görünce, para için evlenen insanları görünce paradan tekrar tekrar nefret ediyorum ve yolda gördüğüm bir dilenciye veriyorum. Öldüğümde ne kadar parası vardı diyeceklerine ne kadar azimliydi desinler bana yeter.
Bir yere takım elbise ile gidiyorsun senin cebine göre muamele yapıyorlar. Sırf bu yüzden takım elbise ile dolaşan insanlar var. Hiç bir zaman birinin ne giydiğini hatırlamam çünkü üstüne başına bakmam. Sence para yüzünden mi bu haldeyiz yoksa insanların fikirleri zihniyeti gelişmediği için mi? Para ile çözüm bulacaksan bulduğun bu çözüm sadece senin için olacaktır. Ama senin cebinde gözü olanlar için çözüm üretemeyeceksin.