çan sistemi olmasaydı sen bu notlarla zorlanırdın 6 dersten direk kalmıştın ikinci dönem de böyle giderdi bir müddet sonra bu zayıflar birikirdi kesin okumazdın zamanında çok kişi bu şekilde okuyamadan bıraktı aöf tek yanlışı çan getirmek oldu ama çan artık çoğu üniversitede var örgünlerde var bazı yerlerde 27 ile dd gelen yerler var çan olan her sistemde notlar düşer tabi süper zekaların olduğu bölüme düşersen o zaman 60 da kalırsın çanın iyi olduğu kadar kötü yanlarıda var örgünde çok gördük gidip 45 de kalıp hocadan not ister yalvarır bir şekilde acındırır geçer ya da büte kalır geçer aöf büt yok büt olmadığından çan kolaylığı verdi son günlerde eski sisteme dönmeyide düşündüler belki önümüzdeki dönlerde dönerler bu arada ortalaman 2 altına düşerse çıkarması zorlar dd cd dersler direk kalır bende okuyorum aöf hiç 60 dan aşağı notum düşmedi kitapları devamlı okurum geçen sene geçtiğim derslerin çoğusunu hatırlıyorum bence en zor olanı insanın kendisini eğitmesi günde 8 9 işte çalışıp eve git kitap oku bir yandan iş yorgunluğu diğer yandan ders çalışmak bazısı var ailesinin geçimi üstünde adam mecbur oluyor okuyamıyor açıköğretim son çaresi oluyor okuyor o yüzden aöf basit görmeyin siz bence bu notlarla geçmeyi hakketmemissiniz ne siz nede böyle çancı arkadaşlar sakın alınma laflarıma işte anlayacağınız bazısı okumaz böyle çanla geçer sonrada der basit aöf kötüler açıköğretim mezunuyum demeye utanır o zaman ne işin var kardeşim gidip örgünden 4 yıla devam etseydin madem kafan o kadar basıyor aöf de işin ne demezler hem ekmeği ye hem ihanet et inşallah çan kalkar kısa zamanda adalet gelir.
Kaldırmaları iyi olur çağ eğrisini.Ben örgünde okumasam zaten aöf'ye yüklenirdim.O zaman çok daha yüksek notlar alırdım.Ama aöf sınavlarıyla üniversite sınavları aynı zamana denk geliyor zor oluyor ikisini yürütmek.Bizim üniversitede geçme notu 70 . CC alabilmek için 70 ortalama lazım.50 ile de DD veriyorlar.O da bir halta yaramıyor.Keşke bizide 27 ile geçirseler .Birde çan eğrisi olmasa soruların zorluk seviyesini alta çekerlerdi büyük ihtimal.