1) Doğal ol.
2) O kadar doğal ol ki, ilk lafın şu olsun 'Ya zaten çok heyecanlı geldim, seni gördüm, o kadar güzelsin ki, şimdi iki kat heyecanlıyım, eğer bugün saçmalarsam yada elimden birşeyler düşürürsem beni aptal gibi görme, bil ki senin üzerimdeki etkinden böyleyim' de.
3) Ona sorular sor. Tıkandığın konu bulamadığın anda ona kişisel sorular sor. (En sevdiği hayvanı sor, hayvan beslemekten söz et, ondan alacağın bilgiye göre hemen rota değiştir. Mesela 'ay ben hiç sevmem' derse hemen ben de sevmem, bazı arkadaşlarım çok seviyorda senin görüşünü merak ettim de konuyu kapat. Çok severim derse konuya balıklama atla, uzun uzun konuş.
Neyi seviyorsa ondan söz et. Sakın yalan konuşma.
4) Ona dokunabildiğin kadar dokun. (DİKKAT : KIZI SAPIK GİBİ SIKIŞTIRMA, DOKUN.) Bir temas bin kelimeden iyidir, gün boyu bir sürü insanla konuşuyordur, seni sürekli ayırdetmesini ve hatırlamasını sağlar. Kalabalıktan ilerlerken mesela kolundan tut hafifçe, bazen kendine çek, bazen yönelt yürürken.
5) Sağlam bir parfüm sür. Koku da dişiler üzerinde önemli bir ayrımdır. Ve sonraki buluşmalarınızda da sürekli o kokuyu sür. Kız ezberlesin senin kokunu, başka yerde burnuna gelince aklına seni getirsin.
6) DİKKAT ÇOK ÖNEMLİ : Tırnakları kısa kes, tertemiz, dişleri iyice fırçala, tertemiz. Ayakkabılar temiz, üst baş temiz.
7) Hep itinalı ol, koruyucu ol. Babası gibi şevkat göster. Güven duygusunu patlat. Bu seni herhangi birisinden çok daha özel bir yere koyar.
8) Maddi durumunu bilmiyorum ama ne züppe gibi davranıp görmemiş gibi parayı gündeme getirme, ne de fukara edebiyatı yapma. Mutevazi dur ama kızı güzel yerlere götür bütçen dahilinde. Simit sarayına götürme, biraz özel olsun ilk yeriniz.
9) İmkan varsa kızı az yürüt. Araban varsa daha iyi yoksa taksi çevir. YÜRÜTME.
10) Olabildiğince gülümse. (diş temizliği yine karşımıza çıktı gördün mü?)
Hadi bol şans..