Vezhdin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim de sormak istediğim 2 soru daha önce sorulmuş. Sayın aydns7'nin sorusuna cevap da verilmiş fakat birşeyi merak ediyorum.

Altyapısı bize ait olan bir sitede, Xcache vb. kullanıldığında, kullanıcı giriş çıkışları veya arama sorguları sorun olur mu?

Örneğin arama sorgusu GET - POST değerleri ile yapıldıysa, domain.com/arama.php şeklinde oluyor tüm aramalar. Ben siteye girip bilgisayar diye arattığımda da domain.com/arama.php sayfası açılıyor bir başkası girip cep telefonu diye arttığında da domain.com/arama.php sayfası açılıyor. bu durumda ilk yapılan aramayı cacheleyerek sonraki aramalarda hep aynı sonucu vermez mi?

Bir başka sorum da kullanıcı login olduğunda sitenin sağ üst köşesinde kullanıcı girişi yerine kullanıcı bilgileri geliyor. Siteye ilk giriş yapan kullanıcıyı cache'lerse ondan sonraki tüm kullanıcılarda o kişinin hesabı gözükmez mi?

Bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Xcache bir oopcode önbellekleyicisidir, yani dinamik olarak elde edilen verileri önbellekleme yapmaz, çok yüksek tekil hite sahip sitelerde pek bir işe yaramaz, örneğin haber siteleri gibi bir girenin onlarca sayfa gezdiği sistemler için uygundur.

onun yerine dinamik olarak cache yapan bir sistem kullanmalısınız, varnish veya fcgi microcache gibi.

Dinamik sistemlerde cache işlemi belli parametrelere bağlı yapılabilir, (örneğin ziyaretçi ipi, istek metodu, hostname, istek, tarih, saat vs)

örneğin cache için ziyaretçi ipini aktif ederseniz asla farklı ipten bağlanan kişilere aynı veriler gösterilmez. (ne kadar çok parametre kullanırsanız sunucunuza yükü de o denli artacaktır.)