3 TEMMUZ İTİRAFLARI
Mecaz yok, ima yok,
taşlama hiç yok!
3 Temmuzun aktörlerinden
3 Temmuz itirafları!
Hem de
noktasına virgülüne
dokunmadan..
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Önüme gelen ilk dosyada sadece FENERBAHÇE ile ilgili şike iddialarını içeren olaylar vardı
Mehmet Berk ( Dava Savcısı)
Şike davasını açtığımız zaman, 3-4 ay konuşulup unutulur sandık. Ama yanılmışız.. Bunun böyle bir noktaya geleceğini hiç tahmin etmedik
Savcı bana baskı yaptı. Çocuklarımla tehdit etti. Benim istediğim cevapları vermezsen çoluğunu çocuğunu göremezsin dedi
İbrahim Akın ( FENERBAHÇE lehine şike yapmakla suçlanan dönemin İBB Spor futbolcusu)
O pozisyonda pas vermek istemedim,belki de Trabzona gol atmak istemedim. FENERBAHÇEnin şampiyon olmasını istemiyordum
Ümit Karan ( FENERBAHÇE lehine şike yapmakla suçlanan dönemin Eskişehirspor futbolcusu)
Disiplin müfettişi şike iddialarını sorduğunda gazetede çıkan haberlere göre durum budur dedik
İlhan Helvacı (Dönemin TFF Hukuk Baş Müşaviri)
Şike sürecinde çıkan haberlerin yüzde 90ı yalandı..
Sayın Arıboğan ve Helvacıya FENERBAHÇEnin yüzde 1 dahi şike yapmamış olma ihtimali yok mu diye sorduğumda Hayır, FENERBAHÇE yüzde yüz şike yapmıştır diye yanı verdiler
Pierre Cornu ( Dönemin UEFA Disiplin Müfettişi)
Kardeşim İlhan ve Lütfi Arıboğan FENERBAHÇEyi UEFAya şikayet ettiler
Mehmet Helvacı (İlhan Helvacının abisi - GS Başkan Adayı)
İlhan Helvacı ve Lütfi Arıboğan benden belge sakladılar
Mehmet Ali Aydınlar (Dönemin TFF Başkanı)
Şekip Mosturoğlu ile Sami Dinçin telefon kayıtları montajlanarak tape haline getirilmiştir
Mehmet Ekinci (Mahkeme Başkanı)
Şike yasasının TBMMde görüşüldüğü sırada manevi dünyalarımızı şekillendirmek için itimat ettiğimiz bir grup bize Şike yasasıyla uğraşmayın dedi
Mustafa Elitaş (AKP Grup Başkanvekili)
Takım kaptanımız Mehmet Yıldız Trabzondan birilerinin bazı arkadaşlara geldiklerini ve kendilerini şampiyon yapacak skoru elde ettikleri takdirde 1 milyon dolar teşvik primi vermeyi vaad ettiklerini söyledi
Mecnun ODYAKMAZ (Sivasspor Başkanı)
O dönem kadromuzda olan Abdurrahman Dereli eski TSli futbolcu Semavinin
kendilerine 1 milyon dolar teşvik teklif ettiğini ve Trabzonspor yöneticisi Recep Denizer tarafındangönderildiğini söyledi
Mecnun ODYAKMAZ (Sivasspor Başkanı)
Kulübün hesaplarında nereye ödendiği belli olmayan ancak menajer gideri olarak gösterilen 15 milyon lira var
İbrahim Hacıosmanoğlu (Trabzonspor Başkanı)
Şike sürecini 3 Temmuzdan 2 ay önce biz başlattık
İbrahim Hacıosmanoğlu (Trabzonspor Başkanı)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ve hala bu bir şike davası,
öyle mi??
İster külahınıza anlatın,
ister takkenize!..
Uğur Akkaya