@CtrlInformatics;

Bilgilendirme için teşekkürler hocam.Beni de şaşırtan dediğiniz gibi Almanya gibi soğuk,karlı bir ülke böyle bir işe girişiyorsa bizdeki güneşle çok daha fazlası üretilebilir.

Nükleer'in diğer kullanım alanlarını hiç düşünmemiştim aslında dediğiniz gibi farklı şekillerde ülkemizin yararına kullanabiliriz ama denk geldiniz mi bilmiyorum geçen gün televizyonda yapılan türk yapımı yerli silahı 1000 kişinin arasında kameramanların karşısında havaya sıkarak test ettiler.Hele içlerinden biri sıkarken askala silahı düşürecek gibi oldu.Allah'tan bir kaza olmadı fakat adam gibi gidip bir poligonda silahı sıktırıp kameralar karşısında önlemlerini alsalar kötü mü olurdu?Orasını hiç düşünmüyoruz millet olarak.

Aslında hem güneş panelleri üretimine ağırlık verip bu alanda ülkemizdeki teknolojilerin gelişmesi adına hemde yaygınlaşması amacıyla Almanya gibi bu şekilde bir adım bizim için iyi olabilir.

Yerli paneller,yerli aküler ile birlikte bu şekilde çalışmalar yapılması oldukça iyi olacaktır.En iyi akdeniz,ege ve güney doğuda verim elde edilir sanırsam.