Kdrncr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba, 3DS Max te kendi çektiğim fotoğrafı photoshopta düzenleyip kaplama olarak kullanıyorum. Lakin tekrarlama kısımlarındaki izlere, dalgalanmalara engel olamıyorum. Bir çok yöntem denedim:

- Photoshop filter kısmından > Other > Offset yöntemi ile olsun,
- Diffuse mapinde seçili alanın croplanarak kullanılması olsun. Hiçbirinde istediğim verimi alamadım maaleseef. Fotoğrafları kendim çekiyorum. İster istemez ışıktan yana dengesizlik olmakta. Buna nasıl çözüm getireceğim hakkında fikri olan var mı acaba ?

Buyrun örnek bir resim. Bu çok belli hali tabi. Bunu epey azaltsam da tamamen normal bir yüzeye dönüştüremiyorum maalesef

Arkadaşım Map'de düzenleme yapman gerekiyor. Map'in sağ kısmı veya sol kısmında bulunan karartı kısmını kaldırman yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Map'teki farklılıktan ötürü o tekrarlama mevcut gibi görünüyor. Map'i gönderirsen eğer gerekli düzenlemeyi yapıp tekrar iletebilirim

Bunu denedim ona rağmen olmuyor dersen eğer. Sen o map'i komple değiştir derim. Yada photoshop yardımıyla sıfırdan kendine bir map yap. Çok zorlu bir şey değil gibi duruyor.

Son olarak sana istersen bir sıva map'i göndereyim. Zaten binanın rengi tek renk. Binanın rengini verirsin ve direk sıva'yı bump olarak atarsan eğer sorunsuz render alırsın.

Kolay gelsin..