Tha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende senin gibilere yazmadan edemiyorum. Düşünsene dünyanın tarihini 6milyar yıl diyorsunuz. insanın ömrünü ortalama 60 yıl yani

6.000.000.000 / 60 = 600.000.000

kısaca 600 milyonda 1 olan zamanda yaşıyorsun şuan. senin ve diğer insanların toplamı 6 -7 milyar 600 milyon x 7 milyar dersen üstesinden çıkacak rakamı hesaplayamazsın senin bu kadar insanla 6 milyar yşaındaki evrende şuan yaşadığın dilimde olman ne kadar tesadüfse ( kaderdir ama sence tesadüftür) olayların Hz. Adem ve Hz. Havva ile başlamasına şaşırmaman gerekir bence.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:33:24 -->-> Daha önceki mesaj 13:23:44 --

Kur’an-ı kerimi tam olarak yalnız Resulullah anlamıştır. Çünkü muhatabı Odur. Kur’an Ona gelmiştir. Ondan başkası tam anlayamaz. Onun için Allahü teâlâ buyuruyor ki:
(İnsanlara açıkla diye Kur’anı sana indirdik.) [Nahl 44]

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:42:23 -->-> Daha önceki mesaj 13:33:24 --

Hocam şimdi sana şöyle birşey sormak istemekteyim.

İnanmayanlar göre %100 Allah yok
İnananlara göre ise %100 Allah var

Bu iki durumda Allahın olma ihtimalini eş güdümlersek %50 çıkar.

Şimdi Allah yoksa sıkıntı yok inanmayan açısındanda inanan açısından da

Peki olasılığın diğer kısmı %50 var olan kısmı varsa ve Allah varsa ve kuranda bahsettiği inanmayanların Ebedi Cehennemde kalacağı durumunu düşünürsek.

Şayet elinizi kışın yanan sobaya sokup 1 dakika bekletmeniz mümkün değilken Sonsuz bir azap ve dünyadaki ateşlere benzemeyen bir ateşten bahsedersek. Yazı tura atmanın yazı kısmında inanmayanlar için sıkıntı yok peki ya Tura gelirse?

Bu yüzden tüm islami eserleri, Kuran-ı ve birçok olayı hiç ön yargı gütmeden derinlemesine incelemek anlamaya çalışmak gerekir. Düşün 631 yılında şuan dahi açıklanamayan kelamı kim nasıl uydursun. Yazanlara bakın insanlık için kötü ne var adalet yanına neler var. Ön yargsız araştırmakta fayda var.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:46:48 -->-> Daha önceki mesaj 13:42:23 --

6 milyar yıl geçmiş elbet 60 yılda geçer Bakalım Rabbim sana durumu açıkladığında da böyle düşünebilecekmisin
Hesaplamanıza hayran kaldığımı söyleyebilirim Öncelikle dünyanın yaşı 6 milyar değil, 4.5 milyar yıldır. Ve bu devasa zaman diliminde şu an ki insan nesli 200bin yıldır dünyada bulunmaktadır. İnsanın ortalama ömrünü 60 yıl hesaplasak bile bir insan 60 yaşında ölünce hemen ardından birisi doğmaz Yani yaklaşık 20-25 yılda bir nesil gelir. Ki önceden bu 20den de azdı. Onu hesaplayamazsınız, hesaplasanız bile mutlaka %10-20lik bir yanılma payınız olur. İhtimalleri bir yana bırakıp bu koca zaman diliminde var olma ihtimalim, tanrının pazarda kilosu 2 lira olan elmayı adem diye hayali bir varlığın yemesi ve bunun cezasını tüm insan neslinin çekmesinden daha olası

Kur'an-ı Kerim i yalnız Resulullah anlayabilirse biz neden okuyoruz? Üzümünü ye, bağını sorma mantığı mı? O ayette öyle diyorsa neml 1 de de Kuranın apaçık bir kitap olduğundan bahsediyor? Çelişki derim ben de buna o zaman.

İnanmak inanmamak durumunu biraz daha irdeleyelim. Neye inanmak ya da inanmamak? Dinlere mi tanrıya mı? Agnostisizm, deizm, ateizm, teizm... Karıştırmamak lazım bunları o yüzden "inananlar inanmayanlar %100 bilmem ne" mantıksız geliyor ilkin ama demek istediğinizi anladım her neyse. Bu iki durumda Allah'ın olma ihtimali %50 çıkmaz. Çünkü bir yanda Allah, bir yanda ateizm, ve diğer yanda Allah'tan başka binlerce tanrı. Belki gerçek tanrı thor. Belki Afrikadaki kabilelerin inandığı tanrılardan birisi. Belki de Zeus. Yani bu tanrıların içinde Allah'ın olma ihtimali de çok yüksek değil. O nedenle siz de riske girmeyin ve diğer tanrıları araştırın ne dersiniz? Ebedi cehennem konusuna gelince de, sırf "sana verdiğim akılla beni bulamadın, demek ki az vermişim aklını sonuçta her şeyi ben yaptım ve benden habersiz bir yaprak bile yere düşmez, senin de beni inkar etmene ben müsaade ettim, bu nedenle yanacaksın" gibi bir bahaneyle insanları cehenneme atacak bir tanrıya nasıl inanmamızı beklersiniz ki. Benim vicdanım böyle bir şeye gelemez. İnanca göre de bu vicdanı bana o verdiyse, onda da olması lazım verebilmesi için. Hah işte, bana verdiyse onda da vardır ve ben kimseye zararı olmayan bir insan olmama rağmen beni tutup cehenneme atıp sonsuza kadar işkence yapacak kadar sadist değildir, vardır onda da bu vicdan, tabi varsa

Nasıl o kadar emin konuşabiliyorsunuz, "Bakalım Rabbim sana durumu açıkladığında da böyle düşünebilecekmisin" filan diye

ayanikwalla adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ali imran 19 okursan gorebilirsin.
"Inneddîne Indallâhil Islam" Allah c.c Katinda Tek Din Islam'dir

Bu yeterli mi

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hayır tabi ki yeterli değil. İnanmadığım Kuranı mı delil gösteriyorunuz? Ben de desem ki Ketçap suresi 5. ayet: Yüce FSM katında tek din pastafaryanizmdir" diye, ne düşünüyorsunuz şu an? Ben de tam onu düşünüyorum