yarin size 650 bile degil 450d ile harikalar yaratan bir hocamin portfolyosunun linkini gonderecegim unutmazsam. ben de 650d yi savunmus biri olarak markaci ozellikci laflarıni uzerime alindim ve cevap vermek istedim. Fotoğrafi profesyonel sanatsal manada kullanan kimseler için hx200 hiç bir ise yaramaz. degisik sahneleri degisik lenslerle kaydedemez dediginiz makineyle. raw kaydedemez. yuksek isik lazim oldugunda harici flas takamaz. vizor sensor pixel boyutlari baska boyutlari isin...
ya bosver renault broadway de gidiyor passatta, demeye benzedi hocam bu biraz.
-telefondan gönderildi-
Benim bahsetmek istediğim şu...
Burda cihazı kullananda, kullanmayanda, kullandığını sananda Canon 650D al, Canon 1100D al, Nikon 3100 al, Nikon D90 al diye her konuya yazıyorlar.
Ancak ürünü kullanacak olan neler yapabilir hiç bakmıyorlar. Ve birçoğu bu makinaları hiç kullanmamış veya Otomatik Mod dışında kullanmamış. Sadece isimlerini biliyorlar diye herkese öneriyorlar.
Canon 100D ile muhteşem resimler çekenler var. Bende de Sony A77 - Tamron 17-50, Sony 55-300 var. Çektiğim resmler kendi çapımda oldukça güzeller. Ancak Sony HX200V swerisi de elimde var. Ve emin olun onunla da A77 seviyesinde çekimler yapabiliyorum.
Burada önemli olan benim ne kullandığım olmamalı, alacak kişinin ne kullanabileceği olmalı. O zaman ben de kullanıcıya A77 önermem lazım. 5.500 TL verip alabilir mi, Ayarlarını yapabilir mi diye düşünmeden.
HXV serisinde Harici Flash desteği mevcuttur. Raw çekimi normal bir kullanıcının hiç talep ettiğini görmedim.Lens olaylarına gelince üzerindeki lens birçok işi yapabilir seviyededir. Hatta 18-55 Kit Lens denilen o lensin kat kat üstündedir. Profesonel Makina ancak YATIRIM YAPILACAKSA iş görür. 700 TL verip Tamron 17-50 almanız lazım, 750 TL verip 55-300 almanız lazım, Gidip 100 mm almanız lazım vs. Gidip 18-55 ile alacağınız bir Canon 650D üzerine para yatırmayacaksanız HX200V serisinden de Nikon P510 serisinden de daha kötü durumdadır.