hic bir sey yokken, karanlik bile yokken, yok bile yokken, ademin yedigi elmayla gelisen olaylar olaylar...
Bugün bu tarz denk geldiğim ikinci konu ve böyle konulara yazmadan duramiyorum hatta bir kere banlanmistim

sadece ben banlanmistim bir de isin garibi

Ne oluyor sorgulayanlar artıyor mu
-telefondan gönderildi-
Bende senin gibilere yazmadan edemiyorum. Düşünsene dünyanın tarihini 6milyar yıl diyorsunuz. insanın ömrünü ortalama 60 yıl yani
6.000.000.000 / 60 = 600.000.000
kısaca 600 milyonda 1 olan zamanda yaşıyorsun şuan. senin ve diğer insanların toplamı 6 -7 milyar 600 milyon x 7 milyar dersen üstesinden çıkacak rakamı hesaplayamazsın senin bu kadar insanla 6 milyar yşaındaki evrende şuan yaşadığın dilimde olman ne kadar tesadüfse ( kaderdir ama sence tesadüftür) olayların Hz. Adem ve Hz. Havva ile başlamasına şaşırmaman gerekir bence.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:33:24 -->-> Daha önceki mesaj 13:23:44 --
okudum bazı cevaplarımı alamadım
Kur’an-ı kerimi tam olarak yalnız Resulullah anlamıştır. Çünkü muhatabı Odur. Kur’an Ona gelmiştir. Ondan başkası tam anlayamaz. Onun için Allahü teâlâ buyuruyor ki:
(İnsanlara açıkla diye Kur’anı sana indirdik.) [Nahl 44]
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:42:23 -->-> Daha önceki mesaj 13:33:24 --
İşin şu kısmı var. Yaratıcı diyince, tanrının varlığı diyince bizimkilerin aklına direkt İslam dini geliyor.
Budizm'de bir koruyucu vardır, ya da İskandinav tanrıları hiç akla gelmez. Richard Dawkins'in bir sözü var, tam hatırlamıyorum ama şöyleydi;
Hepiniz tanrının varlığı için binlerce görüş atıyorsunuz, ya aslında gerçek olanı Güney Amerika'da suyun binlerce metre altındaki XXX(adını hatırlamıyorum) ise ?"
Ayrıca bilim adamları günümüzde "sicim teorisi" ve karanlık madde adlı araştırmaları inceliyorlar. Yaratmak kelimesinin bizim anladığımızdan farklı olabileceğini öne sürüyorlar.
Mesela evren aslında yaratılmaya ihtiyaç duymamıştır, çok farklı bir sistemi vardır gibi...
Fazla kurcaladıkça kafa gidiyor valla
Hocam şimdi sana şöyle birşey sormak istemekteyim.
İnanmayanlar göre %100 Allah yok
İnananlara göre ise %100 Allah var
Bu iki durumda Allahın olma ihtimalini eş güdümlersek %50 çıkar.
Şimdi Allah yoksa sıkıntı yok inanmayan açısındanda inanan açısından da
Peki olasılığın diğer kısmı %50 var olan kısmı varsa ve Allah varsa ve kuranda bahsettiği inanmayanların Ebedi Cehennemde kalacağı durumunu düşünürsek.
Şayet elinizi kışın yanan sobaya sokup 1 dakika bekletmeniz mümkün değilken Sonsuz bir azap ve dünyadaki ateşlere benzemeyen bir ateşten bahsedersek. Yazı tura atmanın yazı kısmında inanmayanlar için sıkıntı yok peki ya Tura gelirse?
Bu yüzden tüm islami eserleri, Kuran-ı ve birçok olayı hiç ön yargı gütmeden derinlemesine incelemek anlamaya çalışmak gerekir. Düşün 631 yılında şuan dahi açıklanamayan kelamı kim nasıl uydursun. Yazanlara bakın insanlık için kötü ne var adalet yanına neler var. Ön yargsız araştırmakta fayda var.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:46:48 -->-> Daha önceki mesaj 13:42:23 --
Sorulabilecek en kaliteli soruya doğal olarak hiç bir şekilde cevap veremiyor ama soruya farklı bir bakış açısı katmayı güzel başarmış. Paylaşım için teşekkürler.
Sent from my iPhone using Tapatalk
6 milyar yıl geçmiş elbet 60 yılda geçer Bakalım Rabbim sana durumu açıkladığında da böyle düşünebilecekmisin