Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok saçma bir şekilde soru soruyorsunuz.
Kendini bir sınıfta düşün. Sınıfta ki öğretmen sensin ve ders anlatıyorsun. Okulun kuralı nedir?
Ders işlenirken sınıfta sessiz olunmalı, derse katılmalı ve terbiye sınırları içerisinde durulmalı. Bütün bu kurallar öğretmenin elinde ve bu kurallara uymayanı cezalandırabilir.
Şimdi ben sınıfta sen yokmuş gibi davransam. Kalksam bir sigara yaksam. Ne yaparsın? Tutar benim kulağımdam müdüre götürürsün değil mi?
Sanane sigara içmemden? Ben kendi irademi kullandım da sigara yaktım. Seni yok görüyorum? Ama kuralları işletiyorsun değil mi?
Allah'ta böyle. Nasıl kendisine iman edenleri, inananları ödüllendiyorsa aynı orantıda kendisine iman etmeyenleri, inanmayanları cezalandırmalıdır.
Hak olan budur değil mi? Böyle birşey olmasa kimse Allah'a inanmazdı.
Ayrıca biz nasıl sizin kararınıza saygı göstererek seviyeli konuşuyorsak sizlerde bizim inandığımız dine ve yaratacısına saygılı olun. Seviyeli konuşun lütfen.
tam tersi bence çok mantıklı bir soru sormuş arkadaş.tekrar söylüyorum ben inanan bir insanım,ama kafamdaki soru işaretleri kaybolmuş değil..arkadaş diyorki allah herkesi kendi iradesine bırakmış.bırakmış ise ortada düşünce özgürlüğü var demektir,düşünce özgürlüğüde var ise inanırım yada inanmam,inanmadığım için beni neden cezalandırıyor diyor bence çok mantıklı bir soru bu.bence mantıksız olan bunu cevaplayamamak..