Açıköğretim sanıldığı gibi basit değil. Eğer çalışırken okurum diyorsan yani hem iş hem akademik kariyer yapmak istiyorsan açıköğretim önerebilirim fakat evde oturup açıköğretim okumanı pek tavsiye etmiyorum.
Neden örgün öğretim onuda söyleyeyim. İşveren üniversite ortamı görmüş, kendini o ortama adapte etmiş, mesleğiyle ilgili uygulamalar yapmış (tabi bölüme göre), üniversite kaynaklarını kullanarak araştırmalar yapmış, akademik personel ile anlaşabilen, arkadaş ortamına katılabilen yani sosyal becerilerini geliştirmiş, evinden uzakta ayakları üzerinde durabilmiş, üniversite zorluklarını yaşamış kişileri daha çok tercih eder. 2 yıllıkta olsa bir örgün okumanı tavsiye ederim.
Üniversite seçiciliği aslında o kadar yok, kişinin gelişimine bakılıyor artık. Fakat AÖF'e genede çerez üniversite mantığında bakan patronlarda mevcut.
Son olarak açıköğretime istediğin zaman kaydolabilirsin hatta iki üniversite birden okuyabilirsin. Geçen ikinci üniversite sınavında fizik profesörü gördüm hatta. Çocuk gelişimi okuyordu. Ama örgün öğrenimin tadını tam yaşında çıkarmanı tavsiye ederim, ne kadar geç kalırsan üniversiteden o kadar a zevk alıyorsun.