Konu bayağı bi uzamış gitmiş bende bir kaç şey sorayım o zaman..

Dünya insanoğlundan da önce var olan bir gezegen. Allah tüm evreni yarattıysa neden tüm evrenle birlikte insanı da yaratmadı ? Tüm evreni gezegeni yarattı milyar yıl sonra neden İnsan diye bir canlı yaratma gereği duydu ? Madem ilk insanları Allah yarattı bunlar müslüman insanlar o dönemlerde diğer dinler nasıl yayıldı da yeniden yeniden peygamber göndermek durumunda kaldı ? Benim isteğim dışından neden beni dünyaya getirip de ona ibadet etmemi zorunlu kılıyor belki ben böyle bir gezegen de yaşamak istemiyorum ? Dünyaya geldik diyelim geleceğimizle ilgili herşeyi bilirken yinede yaşamamızı neden istiyor ? Zaten benim ona ınanacagımı yada ınanmayacagımı gunahkar yada ıyı bır ınsan olacagımı bılmıyor mu ? Kanser den Verem den ınsanlar ölürken bilim gelişmese bu hastalıklara çare bulmasa hala gunumuzde ınsanlar bu hastalıklardan ölüyor olucaktı. Geçmişte bu hastalıkla ölen insanların suçu ne ? Engelli doğan çoçuklar ? Anne karnında ölen bebekler ? Madem bunları Allah yaratıyor bir bebek neden anne karnında hayatını kaybediyor daha dünyaya bile gözlerini açamadan ?