-Üşenmeden tüm sayfaları okudum,genel de insanlar Allah'a neden bu şekilde sınava girdik,neden egosunu tatmin etmeye çalışıyor vs vs gibi alakasız sorgulamalar yöneltmiş.Aşağıdaki yorumu gerçekten beğendim okumanızı öneririm
İnanmayan arkadaşlar okusun.
Ben bir kod uzmanıyım ve bir program yazdığımı düşünün. Mesela bir bayan programı. En ince ayrıntısına kadar kodladım diyelim herşeyini yaptım ve en sonunda makineye dönüştürdüm onu canlıya benzer birşey oldu. Bu robota 3 esas madde kodladım
1) Beni seviceksin.
2) Birinci maddeye kesinlikle uyucaksın.
3) Kodlar asla değişmeyecek ömür boyu.
Ve bu robot beni ömür boyu sevse ve her istediğimi yapsa, bana hürmet gösterse, saygıda kusur etmese ne kadar hoşuma gider ? (1 hafta? 1 ay? 1 sene?)
En sonunda derimki *** sırf ben öyle kodladım diye beni seviyorsun! lanet olsun sana..vs
Bir tane daha robot kodlasam ve ona özgür seçim hakkı versem desemki beni iyice ölç, biç, araştır, iyi ve kötü yönlerime bak, sana vericeğim veya vermiyeceğim ödüllere bak, sana şuana kadar verdiğim nimetlere bak..vs ona göre kıyaslama yap ve beni ister sev, ister sevme ve ardından bu robot beni sevmeye başlasa öncekinden daha çok hoşuma gitmez miydi ? çünkü kendi iradesiyle seçim yapıyor ben öyle istediğim için değil...
-Kimileri özgür irade yok demiş,o zaman sen nasıl inanmıyorsun Allah'ın varlığına,özgür iraden olmasa bunu yapabilirmiydin.Şimdi diyeceksin ki önceden yazılmıştı,kaderdi cart curt
Öyle olsa imtihan olmazdı,iradem yok diyen adam yarın git arabanın önüne atla bakalım iraden var mı yok mu görelim
Kader,insanların zaman kavramından farklıdır.Dünya kaç milyon yıldır var,biz sadece maksimum 100 yıllık kısmı içindeyiz,ve milyarlarca canlı içinde sadece biriyiz
Yaradan bizimle aynı zaman dilimini paylaşşsa şuanki 4milyar canlının kaderini nasıl bilecek ne yapacağını ?Bizimle aynı şekilde değil kader kavramı,Futbolcu stadyum spiker örneğini verelim,futbolcu önünü görür ama spiker,yani yukarıdaki adam her yeri görür,atıyorum sol taraftan biri baskı yaptıgında sağı boşşa sağa kacacagını bilir,bunun gibi
benımde düşündüğüm cevabını bulamadıgım sorular var,madem bu hristiyanlar cennete gitmeyecek,neden hala her gün çoğalmaktalar neden boş yere sınanıyorlar,madem hiçbirtürlü cennet ihtimali yok,anne babsından öğrendikleri dini değiştirmedikçe
Ama bunları sorgulama ile yapmamak gerekir,neden böyle,Allah'ı kim yaratmış,yok egoist vs vs (haşa)
Herkes dinini yaşasın gereğince,cidden fazla sorgulayınca işin içinden çıkamazsınız.Ne ateisti çıkabilir ne müslümanı
ateiste bu dünya nasıl oldu sen nasıl yaratıldın,bir dna da kac bin zincir var,biri bile değişse sen yaşamassın,bunları yapan/yaratan yoksa nasıl oldu dersin
müslümana da yukarıda yazdığım yabancıların neden bu dünyada sınandıgı,ve onların durumu ile bizim durum aynı yani eşit değil
biz müslüman aileden doğuyoruz,onlar doğmuyor.Biz sadece bize öğretilen dinin gereğini yapıp yapmamakla sınanıyoruz,onlar ise yabancı oldukları icin önce şüphe duyup,dinini sorgulayıp sonra da müslümanlığı bulması istenmiş.Buda yeterli değil.
Bunları yaparsa müslüman olacak daha,yani bizle eşit olacak,sıra sonrasında
imanın şartlarında
sorgulamanın sonu yoktur,belki de müslümanlık yoktur atıyorum hristyanlık yada budizm vardır,kime ne bu saatten sonra.Ben benım kalbime de gönlüme de uyan müslümanlık ile yoluma devam eder,elimden geldiğince de yaradana tövbe eder,iman ederim.Yok bu böyle olmuş cart curt laflarla inanmamaya çalışmam.Benim çok ateist arkadasım sevgilim oldu,onların her cevabı aynı,onu farkettm.İyiliği kendim için yaparım cennet için yapmam gibi vs vs hani zorlama yoktu falan
-Açıklarsak kendimizce(İyiliği kendim için yaparım cennet için yapmam )
En basiti okulu geçme amacınız olmasa derslere çalışırmıydınız,derslerin iyi olduğunda bir ödül olmasa,herkes gelip öprenip çıkıp gitse,sonunda mezuniyet ve iyi bir iş,eş olmasa çalışırmıydınız?