---işkencede yapsan çocuk bildiğini istediğini yapacaktır,beynine hükmedemezsin sonuçta..---demişsiniz;
evet. o çocuk bildiğini yapacak ama o çocuğa akıl nimeti verilmiş. ergenliğe girdikten sonra çevresinde olanları tam anlamıyla kavramaya başlar. herşeyi düşünmeye başlar. doğruyu bulmaya çalışır. artık Allah ın ona verdiği nimetleri kavrayabilir. ya nimetleri görüp şükredecek yada görmesine rağmen nankörlük yolunu seçecek. peki şükreden ile nankörlük edenin mükafatı aynımı olacak? aynımı olur? kendine bir sor. zaten varolma nimeti gibi büyük bir nimetle başlıyorsun.
---sınav olunduğunda ne olacakki?---demişsiniz;
dışarıya çık ve bir bak. tüm insanlar bu dünyada tek bir şeyi arıyorlar: MUTLU OLMAK. herkes bu amaç için farklı araçlar kullanıyor.
Allah ise sana şükrünü yaptığın taktirde SONSUZ MUTLULUĞU vaad ediyor. hemde sıkılmanın olmadığı bir mutluluk. Bizzat seni yaratan kişiyle buluşabileceğin bir ortam.
hayır anlatamadım galiba;
yaratan allahtır..
bu sınav neden vardır,allahın bu sınava ihtiyacı neden vardır,sınav yaparsa elıne ne gececektır?
allah kullarına;kulum seni ben yarattım herşeyine hükmedebilirim.ancak ben senin kendi iraden ile yaşamanı istiyorum.bunları yaparsan seni cennet ile mükafatlandırırım,bunları yapmazsan cehenneme gidersin diyorsa..bu yöntemi seçmesinin amacı ne olabilir acaba..herkesi kendine ibadet eder vaziyette yaratsa idi daha iyi olmazmıydı,bu sınavda nedir?
herşeye hükmeden allah beynimizemi hükmedemeyecek,sınav olmadan olmazmıydı bu bunu merak ediyorum