Cinan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya iki ibadet etmemek için kolayı sorgulamayı bırakın. Bende sorgulamıyor değilim bazı konuları ama böylesine değil, bu tarz sorgulama değil. Bana bu dünya nasıl oluştu bunu anlat öyleyse? Bu mükemmel kainatın bir yaratıcısı muhakkak ki var, olmalı.

Benim en çok sorguladığım, daha doğrusu merak ettiğim bir konu;

bir surede yanlış hatırlamıyorsam Allah (C.C) doğmamış, doğurmamıştır. geçiyordu. Şimdi Hiç kimse tarafından oluşmuyor. Yani nasıl var dı, hiç kimse yokken birden o? Merak ediyorum. Bi çok yerde sordum Aldığım cevap, nasıl gözlerimiz perdelendiyse aklımızda bir yere kadar perdeli. Doğruda olabilir.

Bir de mesela o gücü o an nasıl kendinde buldu, çünkü bir tek kendisi varken herşeyi yapabilecek gücü vardı. Ben bunları merak ediyorum. Ama inancım bu evrenin bir yaratıcısı olduğu yönünde ve yürekten dua'mı ediyorum..
Cennetin ve cehennemin sonsuzluk kavramından bahsediliyor Kur'anda.
Yine sizin sorduğunuz soru, bu iki soruyu sorduğunuzda hiç bir cevap alamıyorsunuz.
Asıl cevap şu; İnsan zayıf bir varlık yeryüzüne inmiş hiç bir insan bu iki soruya bir türlü mantıklı bir açıklama getiremiyor. Mantıklı bir açıklama gelmediği için kimisi inanmamayı tercih ediyor.