Kalavun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son kutsal kitap Kur'an. Diğerleri hükmünü kaybettiği için okumanın pek yararı olduğunu düşünmüyorum. Birçok olaya objektif yaklaşan bir insanım ama Kur'an okuduğum da imanım daha da pekişiyor ve büyük bir rahatlama oluyor. Peki bir yaratıcı olduğuna da mı inanmıyorsunuz yoksa sadece kitaplara mı?
Sizin inanciniza gore son kitap Kuran. Hz. Muhammed oldukten sonrada peygamberlik iddiasi olan insanlar vardir. Onlara gorede onlarin kitabi sondur. Yahudilerde, Hristiyanlarda, hindularda kendi ibadetlerini yaptiklarinda huzur buluyorlar. Benim bir arkadasim evlenirken dini inanci geregi keci sidigi tatti, o bile gayet mutlu bu olaydan. Daha cok icinde yetistiginiz kulturun etkisi bunlar. Mesela size yahudilerin eski kitaplarini okutsam, bu ne be dersiniz, ama yahudi icin anlam ifade eder. Ayni sekilde yahudiyede sizin kitabi okutalim, oda ayni tepkiyi verir, tamamen kulturel kosullandirilma.

Ayrica duanin etkisinin sifir oldugu bilimsel olarak ispatlandi, kaynagi hatirlamiyorum. Yani dua etsende, etmesende sonuc degismiyor. 10 kisi kanser oluyor, 9'i oluyor, biri tedaviden sonuc alip, yasiyor, dua ettim, duzeldim diye millete anlatiyor. Olen 9'uda etti, ama oteki tarafa gittiler, onlari konusan yok.

Bana gore bir yaratici vardir. Ama bu kitaplarla pek alakasi yok. Bana gorede bu kitaplari Tanrinin yazdigini iddia etmek bayagi bir sapiklik, en azindan Tanrinin zekasina hakaret.